Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На каква възраст се рестартира съдбата и как да не пропуснете този шанс

15 август 2024, 09:39 часа

Всички идваме в този живот, за да преминем през своите кармични задачи, да станем по-добри, да развием нови качества, нови качества и като в компютърна игра да достигнем ново ниво. Много е важно да знаете какви са тези уроци и в какви периоди, за да сте готови да ги завършите достойно и възможно най-безболезнено. В крайна сметка кармата настига всички, без изключение.

Между другото, именно защото кармичните уроци имат свой срок и цел, вярванията „това е съдба“, „човек не може да се промени“, „приеми ме такъв, какъвто съм“ могат да станат причина за големи кризи и тежки изпитания в определени периоди от живота.

Как кармата се различава от съдбата, как работи и може ли да се подобри?

Нека да разберем кои периоди са най-значими и защо.

Големите духовни гурута вярват, че животът на човек може грубо да бъде разделен на 2 части: до 36-40 години и след това.

Където първата половина от живота се счита за периода на „ученика“: времето, когато учим, разбираме себе си, живота и придобиваме опит.

И след 40 години, когато се смята, че човек вече е зряла личност и има повече задачи, които да дава, споделя и предава натрупания опит.

Всяка „част“ от нашия живот има свои собствени етапи. Отново сравнение с компютърна игра - нива или изпити.

До 40 години е възрастта 18-19 години, 27-28 години. А след 40 години това са възрастите 45-46 години, 56-57 години и 75-76 години.

През тези години от живота човек се сблъсква с някои предизвикателства, най-често в определени сфери (кариера, здраве, взаимоотношения, деца), където е важно да се докаже различно. Нумерологията или астрологията могат да ви кажат какви конкретни уроци ще има. Но, например, ако човек е склонен към суета, тогава в тези години може да има изпитателни ситуации, в които човек трябва да бъде на равна нога с другите, за да не се сблъска с презрението на обществото или пълна изолация.

Или, ако човек има много ревност, тогава ще има ситуации, в които връзката ще трябва да „пренапише сценария“, като покаже повече доверие в партньора или в света като цяло.

Основният лайтмотив е един - да станеш по-съзнателен, гъвкав и способен да променяш себе си.

Именно поради непознаване на уроците и вследствие на това невъзможността да се преминат, такива периоди от живота се превръщат в кризи, с много неприятни събития, дори трагедии и смъртни случаи.

Но има един, основен период в живота на всеки човек, това е възрастта 35-40 години. Това е нещо като константа, когато доста вече е преминато и кармата започва да диша в гърба ни, помагайки ни да направим основния си „преход от ученик към майстор“.

И тук е важно да разберем, че съдбата (кармата) няма за цел да ни наказва или да ни наранява. Точно обратното – да протегнеш ръка и да промениш нещо, което отдавна изисква реформа. Ето защо на такива граници за някои събитията се развиват възможно най-болезнено и жалко. Има дори такъв израз: „Животът води послушните, но влачи непокорните“.

Това не е съдба: 6 причини, поради които сте се влюбили в мъж, когото едва познавате

Какво специално нещо трябва да се случи на всеки от 35 до 37 години?

Нека погледнем в историята. Пушкин, Моцарт, Маяковски, Мерилин Монро, принцеса Даяна. Какво обединява тези хора? Фактът, че всички са починали на възраст 35-37 години. Злополука? Разбира се че не.

Всички те така и не успяха да приемат напълно съдбата си и да преминат през своя кармичен урок.

„Съдбата чука на вратата“, както пише Бетовен в своята 5-та симфония: някой я отваря, за да направи своя преход към зрелостта, но някой все още не го прави. Тогава душата няма друг избор, освен да се прероди в нов живот.

За да не пропуснете шанса си и да преживеете преходните етапи възможно най-безболезнено, трябва преди всичко да сте наясно с тяхното присъствие.

Но и да чуеш законите на Вселената, да не нараняваш себе си или другите, да не отмъщаваш или да ги унищожаваш, да не натоварваш живота си и, разбира се, да знаеш конкретно какви ще са изпитите ти през определени години от живота.

Не забравяйте да анализирате стресови етапи, задайте си въпроси: „Какво мога да направя днес, така че утре да бъде различно?“ и винаги бъдете настроени към вътрешни трансформации. Само така можете да останете приятелски настроени към съдбата си и да не си навредите.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес