Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Модна визия за повишение: Какви дрехи трябва да носите, за да поискате повишение?

16 август 2024, 12:25 часа

Много успешни хора казват, че правилният външен вид им помага да се чувстват в най-добрата си форма. Но каква точно трябва да бъде вашата визия, когато става въпрос за повишение?

Облеклото винаги е имало значение в света на бизнеса. Днес бизнес ежедневието е новата норма. А външният вид има значение в много работни въпроси.

Как дрехите влияят на човека?

Представете си, че отивате на важна бизнес среща или представяте проект с разтегната тениска. Малко вероятно е да се чувствате уверени в тази форма.

Стилен костюм или елегантна рокля, напротив, действа като втора кожа, поставя ви в правилното настроение, дава ви сила и енергия и дори изглежда, че прави думите ви по-убедителни.

Психолозите отдавна са доказали, че облеклото влияе върху възприятието на другите. Първото впечатление се формира в първите седем секунди от срещата, а външният вид играе ключова роля за това. Вашето облекло е вашата визитна картичка пред вашите колеги, клиенти и, разбира се, ръководството.

Дрехи в какви цветове трябва да носим според нашата професията

Ние създаваме визия за промоция (и повече)

Създаването на външен вид за повишение започва с основните неща, които всяко момиче трябва да има в гардероба си:

·       Костюм с пола или панталон или рокля-калъф са неща, които едновременно подчертават фигурата и създават правилното впечатление.

·       Ризите също ще са полезни. Бялото и синьото подхождат на повечето бизнес ситуации. Ризата трябва да стои добре и да не е твърде свободна или тясна.

·       Класическите обувки са задължителен елемент в гардероба. Черни или бежови токчета са подходящи за повечето събития.

·       Не правете отстъпка от скромните аксесоари. Малки обеци или перли с винтчета ще добавят женственост, без да отвличат вниманието. Шалът с акцент около врата може да бъде ярка нотка, която съживява официалния костюм.

Цветовата схема, между другото, също ще ви помогне да получите повишение или да преговаряте за почивка с непокорен шеф.Така синият цвят се свързва с доверие и надеждност. Сивото е неутрално и елегантно, не отвлича вниманието и създава впечатление за стабилност.

Никога не носете на работа тези 9 типа дрехи

Работете върху грешките

Вместо заключение, ние изброяваме грешките, които трябва да се избягват:

Твърде ярки цветове и модели - те отвличат вниманието от вашия професионализъм.

Неподреден – дори скъпите дрехи трябва да изглеждат добре поддържани. Без значение колко струва вашият костюм или рокля, ако е намачкан, на петна или не стои добре, веднага ще създаде негативно впечатление. Проверявайте дрехите си редовно за петна, скъсани копчета или разплитащи се шевове. Освен това, инвестирайте в качествени дрехи и продукти за грижа за обувките.

Несъответствието с дрескода може да се възприеме като неуважение. Ако вашият офис има строг бизнес стил, появяването в дънки и тениска ще изглежда неуместно. Обратно, носенето на твърде официален костюм в компания със спокоен дрескод може да създаде дистанция между вас и вашите колеги.

И накрая, избягвайте неподходящи тоалети и винаги вземайте предвид контекста.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес