Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекари предупредиха мъжете за проблеми с потентността заради един навик

02 октомври 2024, 19:00 часа

Мъжете най-често понасят стреса, без да дават воля на емоциите си, което се отразява негативно на тяхната репродуктивна функция и потентност, според експерти. Те предупреждават за опасността от този навик за здравето на мъжете.

Експертите обясняват, че стресът провокира прекомерно освобождаване на хормоните адреналин и кортизол в кръвта, повишените нива на които потискат производството на тестостерон, а това от своя страна намалява броя на здравите и активни сперматозоиди. Според учени, тестостеронът е отговорен не само за сексуалната функция, но и за здравето на костите и мускулите, вниманието и мозъчната функция.

Когато производството на тестостерон е нарушено, мъжът става агресивен, тревожен и дори плачлив. Самочувствието му страда, настроението му се променя драстично. Всичко това го изкарва извън строя.

Още: По какво се разбира най-бързо, че един мъж харесва една жена

Експертите сравняват това състояние с ПМС при жените и отбелязват, че се развива главно при мъже над 40 години, когато се развива дефицит на мъжки хормони.

При стрес и нервно пренапрежение възниква вазоспазъм, който пречи на кръвта да тече към гениталиите. Заради това се развива еректилна дисфункция и се образува порочен кръг: мъжът се тревожи - еректилната му функция страда - стресът се развива още повече. Няма как да е различно в този случай.

Лекарите призовават мъжете да са наясно, че стресът често провокира развитието на сърдечно-съдови заболявания. Ако се появят симптоми като постоянна умора, раздразнителност, повишено изпотяване, еректилна дисфункция, проблеми с еякулацията и болки в гениталната област, трябва незабавно да се потърси медицинска помощ, предупреждават експерти.

За да не се стига до подобни крайни ефекти, трябва да организирате правилно ежедневните си задачи и да си оставяте достатъчно време за почивка и релакс. Добрият сън също е от значение, когато стресът е непрекъснато по петите ни.

Още: Ето кои са най-красивите мъже на зодиака

Заетите мъже, чието ежедневие е изпълнено с напрежение, много професионални задачи, бизнес срещи и заплетени казуси, трябва да си гарантират време, в което да изоставят всичко и да се отдадат на любимото си занимание, за да се почувстват наистина щастливи и полезни за себе си.

5 фрази, които една жена никога няма да каже, ако е в здрава връзка

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес