Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя зодия е най-суеверна?

13 септември 2022, 21:03 часа

ОВЕН

При тях нещата зависят най-вече от настроението, в което се намират. Ако днес са се събудили с дупето нагоре, то всичко ще им бъде криво и целенасочено ще търсят конфликта. Въпреки това не са от най-суеверните зодии и рядко се допитват до звездите, когато трябва да вземат важно решение в живота си. За да ги видите да хвърлят сол през рамо или да правят друг ритуал за късмет, то бъдете сигурни, че са претърпели доста провали до момента и са изпаднали в безизходица, щом са прибегнали до тези практики.

ТЕЛЕЦ

Също като Овен те са сред най-здраво стъпилите на земята зодии. Рядко може да срещнете суеверен Телец и ако отиде на гледачка, то ще бъде от чисто любопитство, за да ви как се случва целия процес, но няма да приеме думите й на сериозно. Те приемат с насмешка ритуалите за късмет и никога няма да отидат да си леят куршум, но за сметка на това редовно четат хороскопа и вярват в зодиите.
 
БЛИЗНАЦИ

Бъдете сигурни, че 3 от 10 представителя на тази зодия си имат личен астролог. Те дълбоко вярват в подредбата на планетите и планират живота си спрямо тях. Бъдете сигурни, че ще ви информират кога е ретрограден Меркурий и не напускат дома си, без да са прочели дневния си хороскоп. Суеверието е част от живота им и това не бива да ви учудва, тъй като Близнаци са доста отдадени на живота и клюките.

Какво емоционално привлича всяка зодия

РАК

Като емоционална зодия, то няма как суеверието да не е част от живота им. Някои от тях приемат твърде лично дневния хороскоп, който са чули по телевизията и са склонни да изпаднат в депресия, ако той не е добър. Не бива да забравят, че той се отнася за милиони души по света и не е гаранция, че ще им се случи точно на тях. Рак може да прибегнат до "крути мерки", с цел да се предпазят от лош късмет!

ЛЪВ

Лъвът вярва, че е най-добрата зодия от всички и прави всичко възможно, за да го демонстрира. Макар да не разчита на късмета, той има свой тайни ритуали, които изпълнява, когато му предстои нещо важно. Разбира се, че разчита най-много на себе си, но иска да се подсигури и да не оставят нищо на в ръцете на съдбата. Често може да забележите Лъв с червен конец около китката, който да го пази от лоши очи и завистници.

В какви знаци вярват 12-те зодии?

ДЕВА

Дева са рационални хора, които не вярват сляпо в нищо, но и не отричат с лека ръка всичко. Те първо се информират и тогава изказват мнение. Те са противоречиво относно суеверието. Хем го отричат, хем се съобразяват с него. Не споделят своите намерения с никого, за да не бъдат урочасани, тъй като вярват, че щастието обичат тишината, но същевременно се смеят на хората, които си носят кестен в джоба или не минават под стълба.

ВЕЗНИ

Прибягват до суеверните ритуали, когато не са уверени в себе си и искат да се застраховат. Така например чукат на дърво, когато се говори за нещо лошо. Макар искрено да се забавляват с ритуалите, не ги отричат напълно и биха ги направили за всеки случай. Наясно са, че това са бабини деветини, но има едно тънко гласче в главата им, което ги пита "Дали пък няма нещо вярно в цялата работа". Именно поради това биха отишли на врачка или астролог. Просто, за да проверят...но само гледайте какво ще се случи, ако им познае!

СКОРПИОН

Скорпион не вярват в случайностите и знаят, че до голяма част живота ни е предопределен, и дори изборите, които правим не са изцяло наши. Представителите на тази зодия силно вярват в астрологията и пряко се вълнуват от разположението на планетите, което според тях играе основна роля в живота ни. Разчитат много на своята интуиция, която рядко ги подвежда и понякога просто за забавление прибягват до ритуалите за късмет.

СТРЕЛЕЦ

Те са твърде скептично настроени спрямо астрологията, късмета и предсказанията. За тях това са врели-некипели и не приемат сериозно хора, които не само им говорят за тези неща, но и стриктно ги изпълняват. Стрелец никога няма да оправдае несполуката си с невидима сила или липсата на късмет. Това, което се случва е резултат от действията, които сме или не сме предприели. Няма късмет и още по-малко ритуали, с които да го привлечеш на своя страна.

5 знака на зодиака, които са най-податливи на суеверия

КОЗИРОГ

Може би най-малко вярващите в предсказания и хороскопи. Козирог ги приема с насмешка и рядко се вълнува от дневния си хороскоп. За него е пълна глупост това, че характера на човек може да бъде формират от подредбата на планетите и в резултат на нея той да бъде почтен, лъжлив или избухлив. Разчитат изцяло на разума си и избягват да вярват на "случайностите".

ВОДОЛЕЙ

Трудно може да се определи дали Водолей вярва или не вярва в астрологията, късмета и предсказанията. Те са твърде интелигентни и рационални, което до голяма степен изключва вероятността да повярват, че нещо може да контролира живота им или да окаже пряко влияние върху плановете им. Но пък една част от тази зодия са верни привърженици на астрологията и се съобразяват с някои неписани ритуали за късмет, като това да не взимаш стотинка от земята, тъй като е на безпаричие.

РИБИ

Риби са най-вярващите в окултното. Те вярват не само в зодии, но и в сънища, магии, ритуали и всичко останало. Всъщност някои от тях вярват повече в невидимия свят, отколкото в реалността. Често си обясняват някои неща със Съдбата или други независещи от тях фактори. Ще прибегнат до услугите на врачка или астролог, ако изпаднат в задънена улица или им предстои взимането на важно решение.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес