Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кой е най-големият от Балеарските острови

07 февруари 2024, 20:32 часа

Балеарските острови, разположени в сърцето на Средиземно море, са испански острови познати със своя богат природен пейзаж и културно разнообразие. В средата на този архипелаг се издига остров Майорка, носител на титлата "най-голям от Балеарските острови."

Майорка - Съкровището на Средиземноморието

С територия, разпределена в девет провинции, Майорка привлича погледите си със своята изключителна красота и разнообразие. Но главната звезда в короната на острова е нейната столица - Палма. Този живописен град, съчетаващ архитектурна елегантност и исторически блясък, е също и най-големия град на Балеарските острови, и автономната им област.

Топ 3 евтини и топли дестинации, които да посетим през февруари (ВИДЕО)

Градът Палма е разположен на южното крайбрежие на острова, обграден от залива Палма. С население от около 375 000 души, Палма привлича с несравнимата си атмосфера и разнообразие. Плажът Плайа да Плама, с дължина около 30 км, е идеалното място за туристи, на които им е нужна доза слънце и морска радост.

Майорка

Храна и култура

Храната в Палма де Майорка е истинско удоволствие за гурметите. Локалната кухня е известна с пресни плодове, зеленчуци, вкусни колбаси и свежа риба. Местните ресторанти предлагат истински изживявания с тапас, малки мезета, които ви отвеждат в свят на уникални вкусове и аромати. "Burladero" и "Sa Premsa" са само част от заведенията, които трябва да посетите, за да опитате истинската вкусова магия на Майорка.

България и Майорка ще си сътрудничат в туризма

Палма де Майорка е не само оазис за плажен отдих, но и център на богат културен живот. Всеки ноември се провежда оперен фестивал, създаден преди 30 години от Борислав Иванов, който въвежда български акцент в този културен спектакъл. Фестивалът "Сан Себастиян" през януари и музикалният фестивал "Jaume" предоставят още поводи за почит и развлечение.

Майорка, най-големият от Балеарските острови, предлага уникална комбинация от природни красоти, културни събития и кулинарни изживявания. Насладете се на свежите местни ястия и изследвайте старата част на Палма де Майорка, където се преплитат уютни улички и исторически забележителности. Майорка е идеално място за тези, които търсят микс от приключение, култура и отдих.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес