Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-добрите черти на българите като народ?

13 август 2023, 21:11 часа

Има една тенденция винаги да се фокусираме върху лошото, когато става дума за нашата страна или народ. И не ни разбирайте погрешно - няма смисъл да слагаме розовите очила. Всички виждаме какви проблеми има в обществото. И все пак, не всичко е черно като катран. Ние като народ имаме и доста положителни черти, които е добре да не забравяме. В следващите редове ще опишем най-ярките от тях: 

Адаптивни сме

Българите през вековете са преминали през много трудности и мрачни периоди, но са успели да се адаптират и да оцелеят. Това е отличителна черта, която носи някои негативни характеристики, но положителното е много повече. Дори в най-трудните ситуации ние като хора успяваме да се справим и това малко или много произлиза от нашата среда, която ни изправя пред все нови и нови предизвикателства, но ние намираме начин да се справим с тях. 

Характерът на човек зависи от месеца на раждане

Справяме се сами

Това важи в личен план в малки примери като това да се събират средства за различни каузи, да се правят инициативи за почистване и се стигне до големи неща като събиране на капачки за оборудване на болници или масово засаждане на дървета. 

Предприемчиви сме

Сигурен съм, че познавате много хора, които се опитват да изкарат пари странично чрез създаване на нещо свое. Средата ни предоставя толкова много проблеми, че е напълно естествено ние да търсим решения за тях. А именно в това се корени предприемаческата инициатива. Там където има проблем, често има възможност, която някой би развил и дори би превърнал в бизнес. 

Това са само три от положителните ни черти като народ. Има и много повече и сме сигурни, че се сещате за тях докато четете тези редове. Все пак в основата на всичко е да бъдем по-добри хора, да сме активно гражданско общество, което защитава правата си и не се поддава на манипулации. Но преди всичко трябва да сме по-емпатични едни към други и да сме обединени. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес