Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са Архангелите и как да ги призовете?

07 септември 2022, 09:56 часа

Чудите се как да помолите даден Архангел за помощ? Просто ги помолете мислено да ви помогнат. Няма нужда да произнасяте никаква специална или канонична молитва, тъй като те не са светци. Важното в случая е да отправите молбата си към правилния Архангел, който би имал възможността да ви помогне. Ето кои са те и какво покровителстват.

Азраел

Името му означава „на когото Бог помага“, но е известен като Архангела на смъртта. Вярва се, че той идва при хората в мига на тяхната физическа смърт и ги съпровожда до Отвъдното. Помага на душите, току-що преминали от другата страна, да се почувстват успокоени и много обичани. Призовете Азраел при починал или умиращ близък.

Гавраил

Означава „Бог е моята сила”. В ранните ренесансови картини Гавраил е изобразявана като жена, но в по-късните религиозни текстове се сменя на мъжки род. Това е ангел-вестител и помага на всички земни посланици – писатели, учители, журналисти. Призовете Гавраил да ви помогне да се справите със страховете си, когато ви предстои ново начинание в областта на комуникациите, както и при всичко, свързано със зачеване, осиновяване, бременност.

НАУЧЕТЕ ТУК ОСТАНАЛИТЕ

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес