Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво ще се случи с вас, ако спрете да се гримирате

20 юли 2021, 23:40 часа

Представата ни за красива визия често се свързва с грима. За него отделяме доста време, стараем се да направим добро впечатление и да усвоим техники, с които да се гримираме все по-добре. Тук идва въпросът какво ще стане с естествения вид и красота, защото те са на заден план. Какво ще стане, ако спрете да се гримирате? Ако сте се чудили, нека видим отговора.

Вероятно ви се е случвало да се погледнете в огледалото, когато сте гримирани и да не се познаете, но да се усмихнете на резултата. Съвсем логично, когато сте без грим, се мръщите на огледалото. Е, ако намалите грима, ще започнете да се възприемате такива, каквито сте и няма да се плашите от външния си вид. Ще се заобичате, а това е най-важното в живота.

Когато премахнете грима, кожата ще се възстанови, защото малко или много тя бива увреждана, когато нанасяте различни продукти върху нея, особено ако са със съмнително качество. Ето защо, без грим тя се стане по-устойчива на слънчеви лъчи. Когато отивате на плажа, ще ви трябва само слънцезащитен крем и нищо друго. Ще се радвате на красивата си кожа през цялото време.

Гримът доказано може да ускори стареенето на кожата заради съставките, които съдържа. Неслучайно, когато сте без грим, изглеждате по-млади. Такива и ще се запазите, ако ограничите ползването на продукти за гримиране. Гримът ви прави да изглеждате с години по-възрастни.

Когато излезете навън през топъл летен ден и се гримиране, се притеснявате, че моливът може да се размаже от жегата, фон дьо тенът да се разтече и т.н. Ако сте без грим, не само че няма да задушавате кожата, а и няма да се тревожите, че продуктите могат да се разтопят от слънцето.

Хората ще ви възприемат по-различно, когато сте без грим, защото се смятате, че гримът крие същността ви и че ставате някой друг с него. Няма нищо по-красиво от естествената усмивка и вид на лицето. Така околните няма да се притесняват да ви заговорят или да си мислят, че сте надменни, напротив. Без грим изглеждате много по мили и невинни, отколкото ако сложите всички продукти от несесера с гримовете.

Разхождайки се без грим, ще вдигнете самочувствието си. Ще възприемете това като смела крачка, а когато започнете да получавате само положителни отзиви и отношение, ще бъдете горди от себе си. Ще се убедите, че сте естествено красиви и че хората харесват истинската ви същност. Нямате нужда от грим, за да изглеждате и да се чувствате чудесно.

Когато не носите грим, лицето се почиства много по-лесно. Изискват се минимални грижи. Измиването е по-лесно, нанасянето на продукти за грижа за кожата - също.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес