Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво ще се случи, ако започнете да спите без възглавница под главата си

03 февруари 2021, 20:30 часа

Само една възглавница ли ви е нужна по време на сън? Това е въпрос, който почти всеки специалист би ви задал, ако страдате от болки в гърба, прешлените и вратните сухожилия.

Ето защо това е най-полезната поза за сън

Направени са множество изследвания и проучвания, от които става ясно, че на човек са му нужни цели 5 възглавници, за да бъде сънят пълноценен и здравословен.

Някои от хората дори не използват този спален аксесоар, а предпочитат да се ширят по цялото легло, без да се съобразяват с позата на главата. Точно това обаче води до куп неприятности, за които малцина си дават сметка.

Ако не сте наясно с това каква е правилната позиция по време на сън, ние с удоволствие ще ви разкажем.

Каква поза да заемаме по време на сън

За повечето правилната позиция по време на сън не им се струва достатъчно удобна. Тялото трябва да е изпънато идеално, а ръцете прибрани към него. Задължително се спи по-гръб. Зле побраната възглавница или липсата на такава могат много да повлияят на комфорта след събуждане.

В случай, че често страдате от болки във врата, дискомфорт в областта на прешлените или пък главоболие, това е ясен знак, че е време да се замислите върху какво спите и дали не трябва да направите промяна.

От колко часа сън се нуждаете с напредването на възрастта

Високата възглавница в никакъв случай не се препоръчва, тъй като тя допринася за напрежение в мускулите.

Не забравяйте също, че нездравословният сън е възможно да бъде в следствие на възглавницата. Така цяла нощ ще се въртите, пробвайки различни пози и няма да откриете правилната за вас.

Жените, които са преминали през бременност, ще се съгласят с това, че специализираните възглавници за бременни са идеалната придобивка по време на сън. Ако до сега не сте намерили решение за себе си, то може да пробвате с такъв тип възглавница.

Най-важно е да се чувствате комфортно и да позволявате на тялото да си почива пълноценно. Не забравяйте обаче, че липсата на възглавница може сериозно да навреди на здравето ви!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес