Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каква трайност имат различните козметични продукти

29 ноември 2021, 16:30 часа

1. Слънцезащитен крем

Ако слагате само тънък слой всеки път, може да използвате слънцезащитния крем за няколко сезона. След като се отвори бутилката, кремът е годен около две години, в зависимост от качеството на грижите. Слънцезащитните кремове обикновено имат дълъг срок на годност и трябва да бъдат ефективни около две години след отваряне.

2. Шампоан

Дори и да изберете по-луксозна марка шампоан, повечето компании предлагат големи бутилки, които във времето са по-рентабилни. Но ако се притеснявате, че ефективността й ще отслабне с времето, бъдете спокойни. За разлика от повечето продукти за красота, шампоанът издържа дълго време.

Можете да ги запазите за известно време, просто се уверете, че са плътно затворени и държани под чист душ. Затворените бутилки с шампоан ще издържат много години на рафта. Отворените могат да издържат и няколко години, стига да са затворени плътно и да не се разреждат с вода от душ

3. Овлажнители

Вече е част от ежедневието ви да се събудите, да измиете лицето си, да включите кана за кафе и да нанесете овлажнител. Добрият овлажнител ще издържи до една година и стига да изглежда и да се чувства така, както в началото, можете да продължите да го използвате.

Ако се промени цвета и аромата му, изхвърлете го.

4. Серуми

Тези мощни капки върху лицето ви правят голяма разлика в текстурата, тена и младостта на вашите клетки. Въпреки че се препоръчват от повечето дерматолози, особено с напредване на възрастта, серумите не издържат толкова дълго, колкото бихме искали, особено ако са отворени.

Те траят около година.

5. Фон дьо тен

Не съхранявайте малко фон дьо тен на дъното на бутилката с „най-добрия цвят“ с години, защото продуктът определено ще започне да се разпада и да се слепва или отделя с течение на времето.

Имате на разположение около година, за да задържите ценната си течна основа, преди да дойде време да се разделите с нея.

7. Руж

Въпреки че не всеки е професионалист в нанасянето на руж, този продукт за красота може да издържа известно време, което ви кара да изглеждате по-ярки и понякога дори по-млади.

Прахообразните ружове ще издържат няколко години, ако не са счупени, докато гел-стик или кремообразен руж може да изсъхнат по-бързо при постоянна употреба. Без значение какъв тип използвате, уверете се, че почиствате четките си често, за да предотвратите инфекция.

8. Сенки за очи

Повечето жени имат различни палитри сенки за очи за различни поводи: среща, работа, ресторант и т.н. За щастие повечето сенки ще стоят до вас лоялно през всичките ви приключения.

Важно е да поддържате четките си за очи чисти, за да могат любимите ви нюанси да издържат с години.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес