Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как влияе смяната на сезоните на красотата ни

07 март 2022, 23:15 часа

Всяка една промяна във времето, генерира и съответния отговор от кожата, косата и като цяло външния ни вид. Интуитивно и ние променяме грижата за себе си спрямо сезона. В следващите редове ще научите как всеки един сезон влияе на красотата ни.

Пролет

Точно, както започва цъфтежа на цветята, така и пролетта е време на събуждане за вашата кожа. Това означава, че е време за малка революция в рутината ви. Ръка за ръка с високите температури, трябва да усещате кожата си по-мека. Ако това е така, то забравете за хидратиращите кремове и се насочете към тези, които съдържат антиоксиданти.

Сезонът е подходящ и за дълбоко почистване на кожата. Това можете да го постигнете с пара или скраб няколко пъти седмично. При тези процедури никога не пропускайте устните си и ги включете в регенериращата рутина.

Лято

Времето ни кара да искаме да намалим максимално козметиката, която използваме. Именно и това трябва да се случи с вашата рутина. Това обаче не означава да забравите за всичките си любими продукти, а означава, че трябва да смените начина, по който ги използвате.

Топлината кара мастните жлези да се активизират, което кара кожата да лъщи повече. Ако искате да нанесете хидратиращ крем, то го направете вечерно време. През деня това няма да ви се налага или поне не в количествата, които са били нужни през зимата.

През деня използвайте серум, който има слънцезащитен ефект. Ползвайте такъв крем дори и в града. Термалната вода винаги трябва да бъде под ръка. Пръскането върху лицето ви със сигурност ще ви донесе облекчение.

Не се гримирайте прекалено, тъй като кожата също се нуждае да диша. За устните е достатъчен балсам със слънцезащитен ефект.

Есен

Есента идва и с нея желанието за промяна. Лятото е поставило кожата на изпитание, а есента е времето, в което трябва да я подготвите за по-суровия сезон. През този период можете да включите хидратиращи продукти.

Основният продукт през този сезон е ексфолианта. Веднъж седмично използвайте скраб. По този начин ще премахнете тена и ще възстановите равномерния цвят. За допълнително овлажняване – слушайте кожата си. Тя ще ви покаже какво ѝ е нужно, тъй като все още времето не е толкова студено.

Зима

Както през лятото, така и сега кожата е поставена на изпитание. Не се паникьосвайте, тъй като има как да я запазите свежа и красива. Това е времето, в което да използвате овлажнител, както и да правите чести маски на базата на масла, които дълбоко да я хидратират.

Не забравяйте и устните си. За тях можете да използвате кокосово масло. Ако се гримирате, не слагайте продукти, които прекалено много изсушават. Използвайте такива, които след нанасяне, осигуряват незабавна хидратация.  

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес