Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как най-лесно да извадите цяла ядка от ореховата черупка

07 декември 2021, 14:19 часа

Есента е времето, в което се събират орехите от дърветата. Обикновено през зимните месеци се сещаме да ги натрошим, за да имаме домашни ядки, които да добавяме към печената тиква, баквалата или да похапваме самостоятелно, за да подсилим имунитета си.

Най-изненадващото е, че повечето хора, които сами си отглеждат орехи, не са наясно с това как да ги трошат, така че да вадят ядката цяла, а не на парчета. Днес ще ви издадем един наистина лесен начин, благодарение на който ще можете да си похапвате цели ядки.

Как правилно се трошат орехите?

Методът не е никак сложен, но изисква да преминете през няколко стъпки. Най-напред е нужно да поставите орехите в голям и удобен съд и след това да ги залеете с вода. Върху тях поставете чиния или друг съд с тежест, така че всички орехи да са потопени и да нямат възможност да изплуват на повърхността.

Ето как орехите могат да ви помогнат да свалите килограми

Оставете орехите да се накисват в продължение на 30 минути и след това отлейте водата от тях. Вземете празна бутилка от шампанско или друга, чието гърло е подсилено. Въоръжете се с чук и стартирайте процеса по трошене.

Орехите се поставят с острата страна надолу, сочеща към гърлото на бутилката. Затъпената им част сочи нагоре. Започнете леко да удряте с чука. Ще се изненадате колко лесно черупката ще се отвори и ще можете да извадите ядката непокътната и цяла. Водата допринася за омекотяването на твърдата обвивка и нещата се случват много по-лесно, отколкото обикновено.

Опитайте този трик за лесно вадене на цяла орехова ядка и ще станете много доволни!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес