Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как и къде да съхраняваме любимите си чанти

12 ноември 2021, 17:24 часа

Дамските чанти могат да служат в продължение на много години, но само ако са правилно обгрижвани и съхранявани - в противен случай бързо ще се деформират.

Какво трябва да знаем, за да съхраняваме правилно нашите любими дамски чанти?

Съхранение на дамска чанта – подготовка

За да запазите дамските чанти да изглеждат нови за дълго време, не забравяйте да ги съхранявате на тъмни и сухи места. Правилното съхранение на кожените модели е важно и по друга причина – ще ви позволи да защитите любимия си модел от грозни деформации или надрасквания.

• Изпразване на съдържанието на торбата

Преди да поставите чантата в гардероба, претърсете я старателно и изпразнете съдържанието й, като извадите портфейла, документите, календара или други дребни предмети. Струва си да обърнете специално внимание на всички джобове, които могат да съдържат монети, любимото ви червило или химикалка.

• Пълнене на вътрешността на чантата

Ако чантата трябва да се съхранява в гардероба за дълго време, не забравяйте да я напълните, в противен случай тя бързо ще промени формата си. Можете да използвате неизползван шал или стари, смачкани вестници, които просто трябва да поставите вътре и да затворите чантата.

Как да съхранявате дамски чанти?

За съхранение на чанти можете да използвате не само гардероб, но и врата на спалня или шкаф, метална стойка и дори... щипки за пране.

- Куки на вратата - в гардероба

Както се оказва, вътрешната страна на вратата на гардероба е просто направена за съхранение на дамски чанти. Достатъчно е да монтирате метални куки.

Използването на куки означава, че любимите чанти не се виждат, а в същото време се съхраняват на лесно достъпно място, заемат малко място и не се деформират.

- Закачалка на вратата - в спалнята

Ако в гардероба няма достатъчно място за съхранение на чанти, струва си да инсталирате обикновена закачалка за дрехи от вътрешната страна на вратата на спалнята. Върху нея можете да закачите най-използваните модели или чанти в смели, ярки, наситени цветове, които ще бъдат допълнителна и изключително женствена декорация на стаята. 

- Прозрачни кутии

Кожените чанти, които са особено ценни, например поради своята сантиментална стойност, могат да се съхраняват в прозрачни пластмасови кутии, които ефективно ги предпазват от деформация или прах.

- Щипки за пране

Един от най-добрите начини за съхранение на чанти е използването на щипки за пране. Достатъчно е ги прикрепите към закачалките за дрехи с помощта на щипки, които ефективно ще задържат чантите висящи.

- Дамски чанти на стената

Любимите чанти могат успешно да се съхраняват не само в гардероба, но и на стената, например в спалнята. В този случай си струва да посегнете към специални щифтове за рафтове, които, когато се завинтват към стената, ще действат като издръжливи куки за чанти.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес