Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да се справим със сухата кожа на ръцете през есента

14 октомври 2024, 16:11 часа

Един от най-големите проблеми, които идват с настъпването на есента, е студеният вятър, който влияе пряко на кожата. За много хора това може да се превърне в истински проблем и да засегне ежедневието им. В тази статия ще разгледаме някои от най-честите проблеми, които засягат кожата през есенния период.

Още: 10 истини за косата, които всяка жена трябва да знае

Зачервяване и сухота на кожата

Зачервяването и напукването на кожата на ръцете или лицето през студения сезон обикновено засяга по-възрастните жени и особено тези със суха кожа. Има много фактори, които могат да повлияят на този симптом, не само студът, но и горещият въздух, идващ от отоплителните уреди.

Освен това кожата няма способността да произвежда достатъчно себум с напредване на възрастта, за да поддържа ръцете меки. Бързо, но дълготрайно решение на този проблем е постоянното овлажняване, което помага на кожата да се регенерира по-бързо. Използвайте и хидратиращ крем с успокояващи свойства за вашата кожа, който можете да намерите в аптеката.

Чупещи се нокти

Всяка четвърта жена се сблъсква с проблема с постоянното чупене на ноктите. С напредване на възрастта ноктите на ръцете и краката ви отслабват, причинявайки проблеми. Друга причина за възникването на този проблем е екстремното време. Дръжте химикалите далеч и вечер можете да ги третирате с вазелин.

Какво препоръчват специалистите

  • Избягвайте топла вода

Когато температурите навън паднат, топъл душ е всичко, от което се нуждаете, но не винаги е препоръчително. Според експерти много топлата вода може да изсуши кожата и да премахне естествената й мазнина, причинявайки сухота.

  • Използвайте деликатни продукти

Нежното отношение към кожата през този период е много важно. Достатъчна е не само добра хидратация, но и внимание към всеки друг продукт, който поставяте върху кожата си.

Още: 10 изненадващи причини за суха кожа

  • Правете процедури

Процедурите за кожата, особено за лицето, са много важни, когато сезоните започнат да се сменят. Опитайте да използвате много алое вера, мед или други успокояващи средства.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес