Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да плануваме семейните си почивки по-евтино?

07 октомври 2021, 18:10 часа

Едно от нещата, които всички хора по света обичат е пътуването. Не всички могат да си го позволят, обаче. В тази статия ще се опитаме да ви представим няколко идеи за това как да пътувате по-изгодно и дори да може да си позволите две почивки с бюджет за една (ако намерите добри оферти, разбира се). 

От каква почивка се нуждае всяка зодия

1) Проверете дати с евтини самолетни билети и нощувки

Прекрасно е да намерите евтини самолетни билети и евтини нощувки. Още по-чудесно е да намерите комбинация от двете. Ако отделите време за проучване, ще успеете да намерите изгодно място за настаняване в някоя интересна дестинация, а също така и евтини самолетни билети за стигане до там. 

2) Водете се от цената, не от дестинацията

Ако сте решили да почивате на дадено място е по-трудно да сте гъвкави в цената. Ако обаче тя е водещ фактор, то може да се адаптирате към предложенията, които са най-добри в дадения момент. Това може да включва оферти от сайтове за групово пазаруване, промоции в сайтовете на нискотарифните авиолинии и редица други условия, от които да се възползвате. 

3) Проучете достъпни места за хранене и евтини начини за пътуване на място

Разбира се, може да се отдадете на хубава вечеря в скъп ресторант, но другите ви две хранения за деня няма нужда да са такива. Може дори да намерите нещо евтино и вкусно, докато обикаляте из вашата дестинация. Ако сте в голям град или столица, препоръчваме да си извадите карта за градския транспорт. Така ще спестите много пари, които бихте дали за единични билети. 

Котка вкъщи, докато сте на почивка – какво да правите?

4) Споделете багажа си

Много често при пътуване хората не се замислят, че цената на един голям куфар е по-ниска от тази на два по-малки. Вижте различните опции, които авиокомпаниите предлагат ако ще си купувате допълнително багаж. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес