Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да направим дома си щастливо място?

02 октомври 2024, 07:00 часа

Предстои ни есен и дълга зима, така че ще прекарваме все повече време у дома. В такава ситуация е много важно интериорът на собствения ви дом да предизвиква само топли и радостни чувства.

 

Възползвайте се максимално от естествената светлина

Още: 7 хипоалергенни породи кучета, които са идеални за отглеждане в апартамент

Мрачните пространства, лишени от естествена светлина, обикновено не са вдъхновяващи, така че е важно да се уверите, че получавате възможно най-много външна светлина.

Подредете мебелите така, че да увеличите максимално слънчевата светлина. Помислете за използването на огледала, за да отразявате светлината в пространството, създавайки илюзията за по-светла среда.

 

Добавете цвят

Още: Обраха столичен апартамент, докато собственичката е в него

Добавянето на малки цветни пръски може да помогне за затопляне на вашето пространство. Съчетаването на неутрален диван с цветни декоративни възглавници е начин да почетете чистата естетика, без да жертвате цвета.

Използвайте цветове, които повдигат настроението ви, като нежно жълто, топло оранжево и успокояващо синьо.

 

Вземете някои растения

Още: При отглеждане на котка в апартамент - не правете тези груби грешки

Купуването на растения е бърз и лесен начин да промените нещата.

Малко природа на закрито може да помогне в борбата със зимната  депресия. Добавянето на растения към вашата спалня, хол и маса е начин да внесете част от природата във вашето вътрешно пространство.

 

Направете мекото осветление приоритет

Една от най-честите грешки при осветлението е използването на грозни горни светлини.

Силното осветление отгоре може да бъде прекалено стимулиращо и да допринесе за чувство на дискомфорт или безпокойство. Вместо това изберете по-меко, по-дифузно осветление, което създава успокояваща атмосфера.

 

Обградете се с нещата, които обичате

Може би специална дрънкулка ви напомня за щастливи моменти с любимите хора. Може би зимната украса помага да повдигнете духа си. Стена, боядисана в любимия ви цвят, може да бъде успокояваща.

 

Създайте зони за релакс

Тъмната стая през нощта е от съществено значение за качествения сън, който е от решаващо значение за психичното здраве.

Не само вашата спалня трябва да бъде място, където можете да се отпуснете.

Използвайте ъгли, за да създадете зони, където можете да се почувствате обвити с цветове и текстури, които предизвикват усещане за спокойствие и грижа.

 

Създайте зона за комфортна комуникация

Проектирайте жилищното си пространство така, че да е благоприятно за срещи и разговори. Ако е възможно, включете камина или централна обща част, която кани семейството да се събере.

 

Подредете

В много отношения почистването преди студения сезон е дори по-важно от почистването през пролетта.

Важно е да идентифицирате и сведете до минимум стресовите фактори на околната среда. Започнете с минимизиране на стресовите фактори, след това култивирайте светлина и радост.

Редовно почиствайте жилищните си пространства, за да създадете по-отворена и проветрива среда.

 

Създайте пространство за движение

Ако търсите начини да направите дома си по-щастливо място, е полезно да намерите място в дома си, за да накарате тялото си да се движи.

 

Персонализирайте вашето пространство

Бъдете креативни и персонализирайте вашето пространство. Снимки, предмети от вашите пътувания и любими цветове са всички начини да събудите положителни спомени в дома си. Домът ви трябва да е пълен с неща, които ви носят щастие.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес