Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да накарате половинката ви да осъществи желанията ви?

18 август 2021, 08:51 часа

Добрите взаимоотношения с половинката, сигурността, обичта, доверието и взаимността са важни, но често са недостатъчни, за да бъдете щастлива. Причината се крие в това, че половинката ви навярно не успява да разбере какви са желанията ви – тайни и явни и да отговори на очакванията ви. Мъжете са просто устроени. Когато чуват, че ви е студено, те ще ви донесат завивка, а няма да ви прегърнат, за което навярно мечтаете. За да получите, каквото желаете, трябва са приложите женски трикове, както и директна и открита комуникация. Вижте съветите ни и сбъднете мечтата си.

Как половинката ви да слуша думите ви?

1. Не крещете. Говорете с възможно най-спокоен и нисък тон. Мъжете изключват и не слушат, ако крещите. Нека това, което казвате, да не звучи като упрек или натякване, а като молба. Ако желаете да приготви вечеря, не му заявявайте, че трябва той да сготви, ако иска да яде, а го помолете да ви приготви изненада – неговото любимо ястие в кухнята. Не пропускайте да го похвалите след това. Мъжете обичат да слушат колко са добри.

2. Изберете внимателно момента за разговор. Ако половинката ви е раздразнена, гладна, уморена или гледа телевизия – това не е моментът.

3. Не започвайте с „Трябва да поговорим“. Това звучи стресиращо за мъжете. Започнете разговора небрежно. „Знаеш ли, че ще е чудесно да избереш място за празнуване на годишнината ни?“ Така ще имате своя празник, за който мечтаете, а той ще счита, че е направил изборът и взел решението. Мъжете обичат да бъдат тези, които решават.

Как да го накарате да ви глези и прави това, което желаете?

1. Зарадвайте го – купете му билет за футболен мач или поканете приятелите му да гледат заедно в дома ви и пригответе нещо вкусно за хапване. Правейки за него нещата, за които мечтае, той ще поиска да върне жеста и на свой ред да ви зарадва.

2. Не се опитвайте да правите всичко сама. Мъжете обичат да се чувстват ценни и важни, необходими. Не вършете мъжка работа. Помолете го да ви помогне. Това е важно за самочувствието му.

3. Формулирайте молбата си позитивно. Попитайте „Би ли ми помогнал с това?“ вместо „Защо ме оставяш да правя всичко сама?“ Вторият въпрос ще го накара да заеме отбранителна позиция и да се защитава, възможно е дори да го ядоса, докато първият ви разкрива като нежна половинка, нуждаеща се от закрила и помощ.

Не пропускайте да му благодарите, когато направи нещата, които желаете, и да го похвалите. Това го прави щастлив.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес