Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да миете лицето си правилно

02 февруари 2021, 11:36 часа

Правилното миене на лице е изключително важно не само за външния ни вид, но и за цялостното здравословно състояние на кожата. Почиствайте два пъти дневно - сутрин, за да премахнете излишното масло и преди лягане, за да премахнете мръсотията и грима. Ако кожата ви обаче е суха или дехидратирана, то тогава заменете сутрешното измиване само с изплакване с вода.

Много е важно да не прекалявате с така популярната мицеларна вода и употребата на памучни тампони. Първо - колкото и нежни да изглеждат, те всъщност могат да бъдат доста агресивни към кожата. Второ - много жени не знаят, че мицеларната вода трябва да се изплаква, защото мицелите изсушават кожата. Ако това е вашата рутина за премахване на грим, помислете за измивно олио или изплакване с прясно мляко. Повече за този метод ТУК. 

Що се отнася до процеса, започнете с чисти ръце и навлажнете кожата с хладка вода. Ако е твърде топла, може да изтегли влагата от кожата ви и да влоши екземите и дерматите, ако имате такива. Внимателно масажирайте почистващия препарат в кожата с кръгови движения в продължение на 20-30 секунди. Съсредоточете се върху предразположените към омазняване зони, като чело, нос и брадичката и преминете леко към деликатната зона около очите. Изплакнете с вода.

В никакъв случай не търкайте лицето си е в кърпа. Ако нямате време да изчакате естественото изсъхване на лицето, то тогава попийте нежно водата с потупващи движения с кухненска хартия или тънка кърпа, която да изперете веднага след това. Тъй като порите са отворени и готови, преминете колкото се може по-бързо към нанасяне нас серум или хидратиращ крем.

Мария Василева
Мария Василева Отговорен редактор
Новините днес