Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Естествени методи срещу бръчки по шията, които наистина работят

14 август 2024, 16:28 часа

Бръчките по шията могат да причинят дискомфорт и срам от външния вид при дамите. Методите за смекчаване на тези бръчки са безброй, но следващите средства са напълно естествени и без странични ефекти.

Още: Как да стопите мазнините по гушата по-бързо, отколкото очаквате

7 естествени лека за бръчки по шията

Авокадо

Авокадото има стягащи и избелващи кожата свойства. Освен че ще омекоти бръчките, авокадото ще направи кожата чиста и мека. Смесете авокадо с мед и мляко и да нанесете маската върху лицето и шията си.

Маслени масажи

Всяка вечер масажирайте врата си с кокосово масло или зехтин. Редовното прилагане на тези масла значително ще смекчи наличието на бръчки и ще подхрани тази зона.

Лечение с кисело мляко

Мажете редовно врата си с кисело мляко. Киселото мляко е богато на антиоксиданти и има антибактериални свойства, благодарение на които ще пожънете успех в омекотяването на бръчките за повече от седмица.

Яйчен белтък

Разбийте белтъка и го нанесете с памучен тампон върху цялата област на шията. Оставете маската да действа 15-20 минути и ще забележите промени във вида на бръчките по шията.

Лечение с гел от алое вера

Гелът от алое вера е много ефективен срещу бръчки и може да даде чудесни резултати. Редовно нанасяйте гела от това растение върху шията си и ще бъдете изненадани от резултатите.

Лечение със сок от картофи

Сокът от картофи е приятел на кожата. Използвайте пресен сок и го нанесете върху кожата на шията. Задръжте маската за 20 минути и след това изплакнете. Ако имате петна по шията, добавете малко лимонов сок.

Още: Рецепта за натурален сапун с успокояващи кожата съставки

Лек с мляко

Млякото има подхранващ ефект върху кожата. Можете да го смесите с малко мед и да нанасяте редовно на шията си не само за премахване на бръчките, но и за мека и млада кожа.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес