Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да бягаш маратон и да дегустираш 25 вида вино? Абсолютно е възможно (ВИДЕО)

04 май 2024, 15:20 часа

Досега не сме виждали маратонец да пие алкохол по време на бягане, но явно и на това е трябвало да станем свидетели. Става дума за Том Гилби, който е търговец на вино, но и вече участва в маратони. Преди няколко дни той качи клип в своя Instagram, в който дегустира различни вина на всяка миля от Лондонския маратон. 

В клипа наблюдаваме как Гилби спира, за да се опита да познае сорта грозде, страната на произход и реколтата на напитката. Седем пъти успява напълно да познае, 14 пъти познава само частично, а четири от предположенията му са тотално грешни.

Още: Кое вино върви най-добре за агнешко месо?

Защо се включва в маратона

Том Гилби става част от Лондонския маратон, за да се включи в събиране на средства за хосписа Sobell House, тъй като именно там са се грижили за майка му в последните ѝ дни. След края на събитието Гилби казва пред "The Guardian": "Това е първият ми опит, напълно безумно е, но се чувствам много добре. Това е една страхотна благотворителна организация и те са един от многото хосписи, които просто работят докрай.", продължава мъжът, който завършва състезанието за четири часа и 41 минути.

Как обаче не се е напил? Гилби споделя, че е пил само малки глътки или е изплювал виното, след като го е опитал. А след като успешно завършил маратона, изпил една чаша шампанско.

Още: Загубил се в джунглата и похитен: За първи път в света мъж пробяга цяла Африка (СНИМКИ и ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес