Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветовете, които състаряват жените над 40 години

17 юли 2024, 16:10 часа

С възрастта жените трябва да обръщат повече внимание на цветовете на дрехите и аксесоарите в гардероба си. След 40 години определени цветове могат визуално да състаряват жената.

Коя е най-добрата комбинация от цветове за дрехи

Ако за дамите под тази възраст, тези нюанси не представляват никаква опасност, жените над 40 години трябва да подходят по-внимателно към тях.

Какви цветове добавят възраст към визията на една жена?

Тези представителки на нежния пол, които вече са навършили 40 години, трябва да откажат да купуват и носят дрехи в следните цветове:

  • черно;
  • тъмно кафяво;
  • червено;
  • цвят портокал;
  • виолетово.

Факт е, че твърде ярките и твърде тъмните нюанси „добавят“ поне няколко години.

Любимото черно, за съжаление, също попада в тази група „нежелани“ цветове. Ако сте над 40 години, тогава е по-добре да се откажете от преобладаването на черни дрехи в гардероба ви, тъй като този цвят не само ви кара да изглеждате по-слаби, но и по-стари.

Разбира се, този факт не означава, че черните дрехи и аксесоари изобщо не трябва да присъстват в гардероба ви. Черният цвят е класически и основен. Но е по-добре да откажете комплекти, изцяло направени в този цвят, както от черни блузи, рокли (т.е. неща, които са възможно най-близо до лицето ).

Може да носите черни панталони или поли. И разбира се, черните аксесоари ( обувки и чанти ) внасят стил във визията на жените от всяка възраст.

Не забравяйте да "разредите" черното с по-ярки и освежаващи нюанси - черно + бяло, черно + бежово или пудра. 

Трябва ли да премахнете тези цветове напълно от гардероба си?

Всички тези цветове, разбира се, могат да останат в гардероба на жената след 40. Но е по-добре, ако са представени под формата на малки детайли - например чанта или колан. Или  да са съсредоточени в долната част на комплекта (пола или панталон).

Препоръчително е да се избягват визии изцяло в един от тези цветове, както и дрехи и аксесоари, които са възможно най-близо до лицето - шалове, блузи и ризи, рокли и др.

Какви цветове да носите, за да изглеждате по-млади

Ако една зряла жена иска визуално да „премахне“ 5-10 години от визията си, тогава тя трябва да избере дрехи с по-меки и „по-спокойни“ цветове.

Следните опции са най-добри:

  • бледо розово;
  • светло зелено;
  • светло жълто;
  • мека праскова;
  • небесно синьо.

Тези цветове не само ще „подмладят“ всяка дама, но и ще направят нейния стил по-женствен.

Кои са топли и кои студени цветове?

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес