Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бели плочки в банята: Плюсовете и минусите на класическото покритие

30 октомври 2021, 13:10 часа

Интериорът на банята трябва да бъде практичен и съобразен с характеристиките на помещението. Белите плочки са печеливша класика, която може да се съчетае с всеки стил и визуално да увеличи помещението. За да разберете дали светлите плочки са подходящи за конкретен интериор, важно е да претеглите всички предимства и недостатъци на това на пръв поглед класическо покритие.

Плюсовете според професионалистите:

·         отразява светлината, визуално увеличава пространството, поради което е много подходящо за малки бани, а също така компенсира липсата на естествена светлина, ако действително няма такава;

·         универсалност: бялото покритие е подходящо за помещения с всякакъв размер и форма, ще се впише в различни стилове и ще се комбинира с различни материали, цветове, текстури;

·         по-малко се забелязват замърсяванията: сапунен филм, варовик, следи от прах, като правило, са по-леки;

·         идеална основа: светлият фон подчертава дълбочината на другите цветове и не изкривява възприятието;

·         за бързо актуализиране на интериора е достатъчно да направите няколко ярки акцента под формата на декор.

Минусите според професионалистите:

В сравнение с предимствата на това класическо покритие, практически няма недостатъци, споделя сайтът „Идеи за вашия дом“. „Твърде скучно и просто“ е основният аргумент на противниците на белите плочки в банята. Всъщност, ако направите пода и стените с квадратни снежнобели плочки, можете да получите интериор, който напомня болница. Лесно е да избегнете това: не забравяйте за акцентите, добавете различен нюанс към палитрата, играйте с формата, размера и начина на полагане на плочките, използвайте различни текстури.

Въпреки признатата си гъвкавост, използването на бялото като основен цвят в интериора често е спорно. Когато планирате такъв дизайн, е важно да вземете предвид няколко нюанса и те ще помогнат за създаването на удобна и стилна стая. Не забравяйте да се посъветвате с дизайнер за акцентите, за да не се получи едно наистина прекалено скучно и еднообразно помещение, в което да ви се доспи заради едноцветната обстановка. Има опасност всичко да се прелее едно в друго, а това е белег на липса на усет към цвета и пространството.

Интериорният дизайнер лесно ще направи проекта и ще ви осигури едно наистина приятно и интересно помещение, в което с удоволствие ще релаксирате и ще се грижите за личната си хигиена.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес