Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако редовно сънувате тези 7 сънища, то вие сте стресирани

10 септември 2022, 19:44 часа

Тревожността е проблем, с който в наши дни се сблъскват все повече хора на всякаква възраст. Едни от причините може да са забързаното ежедневие, глобалните проблеми, които засягат всеки от нас, напрежение на работа или в семейството и т.н. И със сигурност напрежението и стресът оказват влияние и върху нашия сън. 

Според някои научни изследвания има връзка между тревожността и сънищата, които се появяват в ума ни, докато спим. Както се досещате, те не са особено приятни и това допълнително допринася за пониженото качество на съня ни. Връзката между безпокойството и сънищата се изследва много отдавна - още Аристотел и Фройд засягат темата и излагат своите хипотези. 

Неприятни сънища и кошмари - какво се опитва да каже нашето подсъзнание?

Нека видим кои са най-честите повтарящи се сънища, които най-вероятно са породени от завишени нива на стрес и безпокойство:

Преследват ви

Ако постоянно сънувате, че някой ви преследва, иска да ви навреди, наблюдава ви - това е едно от най-присъщите сънища за хората, страдащи от тревожност.

Нападат ви

Много рядко се случва някой да сънува собствената си смърт, но насилието върху вас не е сред редките сънища. То също е признак за тревожност и може да се повтаря под различен “сценарий”. Насилието в съня индикира за трудности с емоциите, които не можете да овладеете.

Игнорират ви

Ако постоянно сънувате, че бивате отхвърляни от любимите си хора или социални групи, изолирани сте и се чувствате сами в света, това може да е отражение на емоционалното ви състояние. 

Губите близък човек

Още едно от присъщите сънища при хората, страдащи от тревожност, е загубата на близък човек. Такива са например, ако сънувате погребението му, как ги губите, свидетели сте на смъртта им и т.н. 

5 зодии, които имат пророчески сънища

Постоянно се карате с някого насън

Караниците и вербалната агресия в сънищата ви, които се повтарят често, също са признак, че имате проблеми с безпокойството. Най-често вие сте жертвата и не можете да се защитите, а отсрещната страна не спира да ви напада.

Чувствате се парализирани

Ако изпитвате чувството, че не можете да помръднете сякаш крайниците ви са закрепени за леглото, затворени сте в тясна стая без изход и т.н. - този сън също е отражение на вашата емоционална безизходица - вие сте в капан на тревожността си.

Падате постоянно

Ако в съня ви често се случва да се озовавате на ръба на покрив, тераса, прозорец или други места, от които лесно можете да паднете - тези знаци отново се свързват с емоционалното ви състояние и са още един признак на тревожност.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес