Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 най-добри съвета как да се държим по време на пълнолуние

06 юли 2024, 20:33 часа

Много хора смятат, че пълнолунието е неблагоприятен период, но в действителност то крие много неподозирани възможности. Разказваме ви как да използвате енергията на луната за свое добро.

Пълнолунието е най-загадъчният и мистичен период. То често се свързва с тайни и магии, както и със силно влияние върху емоционалното състояние. Някои хора се чувстват отлично по това време, докато други страдат и се сблъскват с много проблеми. И режисьорите се вдъхновяват от тази фаза на Луната - филмът "Най-голямата луна" излезе по кината на 4 юли. В чест на премиерата сме ви подготвили 7 съвета как да се държите по време на пълнолуние и да се възползвате максимално от този период.

Пълнолуние 2024 година

Научете се да медитирате

Пълнолунието е чудесно време за практикуване на медитация. Можете да получите огромно количество енергия само чрез практикуване на самоанализ. През тази фаза на Луната медитациите стават по-дълбоки и по-удовлетворяващи. Ако сте начинаещи и не знаете откъде да започнете, можете да използвате мобилни приложения за медитация.

Записвайте мислите си

Пълнолунието насърчава вдъхновението, затова се смята за чудесно време да записвате мислите, целите и желанията си. Създаването на такъв списък за следващия месец или попълването на дневник ще ви помогне да изясните мечтите си. Това е най-добрият начин да канализирате енергията си.

Прекарвайте време сред природата

Пълнолунието е чудесно време да прекарате повече време на открито. Разходките под лунна светлина могат да ви помогнат да се отпуснете, да се освободите от стреса и да се заредите с енергия от природата. Вземете пример от главните герои във филма, които се разхождат през нощта и придобиват сила.

Създавайте

Всичко, свързано с творчеството, при пълнолуние става по-успешно. Работите придобиват нов смисъл и човек веднага разбира какво трябва да промени, коригира, довърши или премахне. Пълнолунието помага обикновеният текст, снимка и други творения да се превърнат в шедьоври. В този период можете да опитате нещо ново и необичайно. Например дърворезба, диамантена бродерия или рисуване на комикси.

Учени разкриха какво наистина се случва с тялото ни при пълнолуние

Практикувайте благодарност

През този период можете да извършите ритуал на благодарност, изразявайки признателност за всички добри неща в живота си. Това ще ви помогне да привлечете повече благоденствие. Не е неразумно да благодарите на всички, които познавате, за всички дребни неща, които са направили за вас. По този начин ще подсилите положителната енергия. Можете също така да започнете да си водите дневник на благодарността, в който всеки ден да описвате признателността си към хора и събития.

Вкарайте нещата в ред

Смята се, че пълнолунието е подходящо време за почистване на дома. Ако изнесете всички ненужни вещи от апартамента, ще почистите не само пространството, в което живеете, но и собствената си глава от натрапчиви и ненужни мисли. Разпространено е мнението, че ако момиче измие подовете в къщата по време на пълнолуние, ще привлече сродната си душа и скоро ще получи предложение за брак.

Планирайте да се преместите

Именно тази фаза на Луната е най-благоприятното време за преместване. Всичко ще премине спокойно, без инциденти, най-накрая ще намерите перфектното място, където ще се чувствате спокойни и тихи. Също така по време на пълнолунието си струва да си купите нови вещи, които ще направят дома ви по-уютен и атмосферен. Например красиви съдове, плетива или ароматни свещи.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес