Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5-те най-опасни периода в брака

13 януари 2022, 09:15 часа

Всеки брак преминава през кризи и това е напълно нормално за човешките отношения. И все пак важното е да не изпадате в паника и да направите всичко възможно, за да запазите връзката си.

Ето някои от ключовите периоди, в които трябва да положите усилия, за да избегнете криза в отношенията с любимия си. Това са 5-те най-опасни кризи в брака.

1. Периодът от първата до втората годишнина

Това е най-опасният период, защото през първите няколко години от брака двойката преминава през голяма трансформация. Първо, стабилната връзка позволява на партньорите да се отпуснат и не толкова активно да показват своята страст и любов.
В такива моменти може да останете с усещането, че това е краят и чувствата са се изпарили напълно. Но това не е вярно! Просто трябва да осъзнаете, че вече сте силна двойка, която има нов съвместен живот и трябва да се научите как да го изградите заедно.

Основното правило за всички двойки е да не пречат на партньора си да има свое лично пространство.

Появата на дете също може да доведе до някои конфликти, но просто трябва да разберете, че вие ​​и вашият партньор сте опора един за друг, за да можете да преминете през всички трудности заедно.

2. Периодът 3-4 години

През този период най-често възниква някаква зависимост от връзката, което води до опити за промяна, за да се върне миналото "Аз". Всъщност това е просто страх. Бъдете себе си, защото някога точно това е привлякло партньора ви към вас!

Взаимоотношенията между партньорите трябва да подпомагат растежа на личността, а не да притъпяват талантите и стремежите им.

3. Периодът 6-7 години

Това е периодът, в който всичко е стабилно в семейството. Понякога дори твърде много. Ето защо някой от партньорите може да започне да търси нещо ново за себе си. Често през този период партньорите изневеряват.

Измислете нещо ново за връзката си и се изненадвайте постоянно. Разбира се, откажете се от напълно безумните действия, но все пак си струва да се погрижите за развитието на отношенията ви.

По време на подобни кризи жените често се опитват да правят това, което мъжете им са харесвали в началото на връзката им. Това е грешка, защото предпочитанията им може да са се променили. Също така не се опитвайте да подобрите отношенията си с партньора си с появата на второ дете. По време на криза това може само допълнително да разруши съюза.

4. Периодът 11-13 години

Изглежда, че след толкова години нищо не може да се промени към по-лошо, но много двойки решават да се разведат именно през този период. Това е най-необяснимата криза в брака.

Партньорите просто си дават сметка, че не си подхождат и е време за нещо ново. Това се дължи на страха от остаряване, но той може да бъде преодолян!

Спомнете си за това, което ви е свързало някога. Ако искате да започнете нов живот, тогава го направете с партньора си!

Отидете на пътешествие, започнете бизнес или измислете бюджетно забавление, което ще ви върне към старите времена. Дайте пример на децата си, че една любов може да продължи цял живот.

5.  20 години
Най-често тази криза се свързва с факта, че децата вече не са част от семейството. Съпрузите вече не си помнят кои са били преди да станат родители. Не бива да приемате този период като край, защото той просто е второто начало!

Вече не е нужно да се тревожите за децата си и може отново да се  насладите на компанията на любимия си, както е било в началото на вашата връзка.

Съвети към всички двойки:
Не трупвайте гняв към партньора си, говорете с него;
Не се отдалечавайте един друг, опитайте се да прекарвате повече време заедно, особено когато някой от партньорите отчаяно се нуждае от това;
Не се обвинявайте взаимно за проблемите си;
Уважавайте интересите на другия;
Развивайте се заедно;
Ценете се взаимно;

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес