Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 артикула, които e по-добре да се продадат, отколкото да се хвърлят

18 януари 2024, 09:26 часа

Мнозина се отърват от боклука в апартаментите си нерационално - те просто го изхвърлят в контейнера. Но защо да го правите безплатно, ако можете не само да изхвърлите ненужни неща, но и да спечелите пари от това?

Къде да дам стари гуми за пари?

Най-лесният начин е да залепите карта на едно от таблата за обяви или да пуснете такава в интернет. Във всеки град има хора, които търсят гуми, за да спестят пари от покупката на нови. Още повече, че публикуването на обява е гарантиран начин за продажба на гуми.

За търговете няма криза: Ето кои са най-скъпите предмети, предлагани тази есен

Къде да дарите стари дрехи?

Освен продажбата на стари предмети, има и други начини за рециклирането им. Много големи градове имат благотворителни организации, които приемат дрехи и ги изпращат на нуждаещите се. Можете също така да оставите нещата в пунктове за събиране на стари дрехи. Те са контейнер, в който можете да поставите дрехи, без дори да се свържете със служители на определена организация. Но има едно предупреждение: ако предадете дрехите си по този начин, няма да получите пари. Можете да пуснете обява в социалните мрежи, където има такива групи.

Къде да дарите домакински уреди и електроника?

Малко хора осъзнават, но домакинските уреди също могат да се продават изгодно. Няма значение дали работи или е повреден. Купувачите на устройства са готови да вземат стоки във всяко състояние. Но колкото по-лошо е, толкова по-малко пари можете да получите от продажбата.

Можете също така да изхвърлите артикула в някоя от организациите, специализирани в изхвърлянето на отпадъци. Но в този случай парите най-вероятно няма да бъдат платени.

Топ три неща, които можете да продадете онлайн, за да печелите пари

Как да се отървем и продадем отпадъчна хартия?

Ако семейството ви използва много хартия, можете да печелите пари и от това. Макар и малко, но все пак. За да продадете отпадъчна хартия, трябва да отидете в някой от пунктовете за събиране на хартия.

Къде да дадете бутилките?

Няма да спечелите много пари от продажба на стъклени съдове и в повечето случаи е по-лесно да ги изхвърлите. Но ако държите на околната среда, по-добре е да занесете предметите на специално място за последващо правилно изхвърляне.

Така можете да правите добри пари само от продажба на гуми, дрехи и домакински уреди. Изхвърлянето на други продукти няма да донесе много пари. Но с негова помощ ще опазите природата от замърсяване.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес