Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 основни съвета за успешен брак

19 август 2021, 08:51 часа

Нашите приятели от The Huffington Post са обявили четири тайни на щастливия брак, които се базират на изследователски доклад. Вижте какви са те: 

1. Бракът е колкото икономическо, толкова и емоционално партньорство.

Това е една от областите, в която последната рецесия помогна на семействата да укрепят връзките си.

Взаимното затягане на коланите и простите промени в начина на живот, като повече готвене и хранене заедно у дома, обединиха семействата във финансов консенсус, повишена комуникация и качествено прекарване на времето. Когато ресурсите ви намалеят нямате друг избор, освен да приемете стъпки към консенсус. 

2. Добре е да смените традиционните финансови отговорности.

Като цяло жените са склонни да вземат ежедневните решения за покупка в домакинството, а мъжете-дългосрочните инвестиционни решения.

Професорът на UVA Ричард Т. Уилкокс предлага да се обърнат отговорностите.

Жените са склонни да се радват повече на пазаруване и следователно харчат повече, получавайки емоционално удоволствие от преживяното. Мъжът обикновено ще има по-голяма дисциплина на харчене, когато става въпрос за пазаруване в домакинството.

Що се отнася до инвестирането, мъжете са по-склонни да се чувстват прекалено самоуверени и да поемат рискове, докато жената ще търси външен съвет от професионалист, като в крайна сметка ще направи по-информиран и разумен финансов избор.

3. Натрупването на „неща“ не е гаранция за щастлива връзка.

Да сте съгласни за това как да се харчи семейния бюджет е добра първа стъпка към хармония, но ако все още имате нагласи, че неща като кола или къща ще ви накарат да се почувствате по-завършени като семейство, ще подкопае удовлетворението, което можете да получите от любимия човек.

4. Бъдете достатъчно удобни и уверени, за да определите собствените си роли.

Идеята за мъжа като единствен или дори основен хранител на семейното огнище датира от десетилетия.

Сега с голямо увеличение на безработицата при мъжете и повече жени, които продължават да работят след раждането, е време да предефинираме идеите си за успех и принос в работните и семейните отношения.

Мъжете могат да се грижат за домакинството, жените могат да изхранват прехраната - това също може да се промени с годините. Вие избирате как се чувствате относно приноса на другия. Времето, прекарано заедно в общуване, компромиси и просто излизане, е сигурен начин да увеличите възвращаемостта на брака си. 

Източник: yourtango.com

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес