Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 неща, които трябва да спрете да правите с кожата си, след като навършите 30

13 септември 2021, 17:10 часа

С годините всичко се променя в живота ни: видът, работата, партньорът и, разбира се, кожата, която вече не реагира еднакво на неблагоприятното слънце и замърсяването след определена възраст 

Защо промените преминават през кожата ни след 30?

След 30-годишна възраст петна могат да започнат да се появяват поради излагането на слънце, на което кожата е била подложена през предходните години. Появяват се и първите линии на изразяване, особено около очите, известни като „пачи крак“.

Към това трябва да се добави, че има намаляване на водата и кожните мазнини, с което ще започнете да забелязвате загуба на гъвкавост, белези в кожата и отпуснатост.

За основните неща и грижа за кожата, които всяка жена трябва да прави е писано и говорено много, но има и неща, които задължително трябва да престанете да правите, ако искате по-дълго да се радвате на здрава и блестяща коя.

В тази статия ви запознаваме с основните 3 неща, които непременно трябва да спрете да правите с вашата коя след минаването на 30-годишната възраст.

1. Избягвайте използването на сапуни, когато почиствате кожата си. На тези години имаме по-голяма вероятност да имаме акне или друг вид обрив по кожата на лицето и това може да ни доведе до грешно почистване като използваме продукти, които са твърде агресивни, вярвайки, че по този начин ще можем да регулираме излишните мазнини. Експерти препоръчват обаче, че използването на сапун трябва да се избягва, тъй като той е прекалено агресивен и балансира естествената киселинност на защитния филм на кожата.

2. Също така не използвайте редовно кърпички за премахване на грим. Това е един от най-търсените продукти на тази възраст, но „той е опасен враг на кожата, тъй като ако има някаква пъпка или по-изразено акне, ние го предаваме на други части на епидермиса, без да го осъзнаваме, "обясняват специалистите. Излишно е да казваме, че независимо дали носите грим или не, почистването е изключително важен елемент и винаги трябва да става вечер с подходящите познати средства. За съжаление много от нас подценяват това важно правило!

3. Не споделяйте кърпата си с никого. Освен ако не използвате кърпички за завършване на ритуала за почистване на лицето, ако използвате кърпа, ние ви  напомня колко е важно да използвате кърпа само за почистване и без да я споделяте с никого. Да, в младежките си години сме правили това много пъти - обща кърпа с най-добрата приятелка по различни екскурзии, лагери и други. Но тогава кожата е все още млада и може да понася лесно замърсители, които ни се предават по кърпата от нашите приятелки. Не трябва да ползваме обща кърпа дори и с нашите деца!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес