Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

13 проблема, които ще разберете само ако обожавате книгите

18 март 2017, 10:24 часа

Книгите са най-добрият ви приятел? Тогава със сигурност ще се разпознаете в следните ситуации, в които, според Huffington Post, попадат само страстните читатели.

1. Да намерите най-удобното място и най-комфортната позиция за четене е мисия почти невъзможна. На стола? В леглото? Легнал? Клекнал? Седнал? По корем? По гръб? На челна стойка?

2. Да се порежете на хартия може и да изглежда безобидно, но болката е убийствена!

3. Да четете, докато ходите, изисква отлична координация ръце-очи, с каквато са надарени само професионалните атлети.

4. Докато избирате следващото си четиво, се сдобивате с огромен брой непредвидени книжни покупки.

5. Шрифтът и големината на страниците понякога могат да ви развалят удоволствието от четенето.

6. Дори сюжетът на някои книги да е най-голямата глупост, която сте чели, съвестта продължава да ви гризе, че сте я зарязали на рафта.

7. Да приключиш книга, която много ти е харесала е като да се сбогуваш с добър приятел. Толкова много сте преживели заедно! И дори да се видите отново, никога няма да е като първия път.

8. Забравете за търсенето на съквартирант! Най-стресиращото нещо, когато се местиш, е да откриеш начин да си пренесеш хилядите кашони с книги.

9. Постоянно мислите как да пренаредите библиотеката си. Дали според цветовете на кориците? Или да подходите по-практично и да подредите книгите според датите им на издаване, или по азбучен ред?

10. Настроението ви зависи от книгата, която четете. Приятелите ви са се научили да не ви дразнят през месеците на Достоевски.

11. Книжният червей не може просто ей така да мине покрай книжарница. Книжният червей трябва поне да се помотае наоколо. И обикновено книжният червей свършва с торба, пълна с повече книги, отколкото може да носи.

12. Фразата "Не чета" може да се окаже смъртоносна за връзката ви. Това е все едно да ви кажат: "Не понасям майка си" или "Харесва ми да изтезавам котенца".

13. Твърде е възможно да притежавате две или три (може и повече) копия от любимата си книга. Просто не можете да се сдържите, нали? Новия дизайн на корицата е неустоим!

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес