Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

12 неща, които съпрузите не бива да правят заедно според поличбите

30 май 2024, 13:35 часа

За да запазите семейното щастие, си струва да се откажете от някои незадължителни навици.

Нашите предци са полагали много усилия, за да живеят щастливо в брака. В хода на това включително са стигали до знамения, на които днес можете да се посмеете. Но можете и да се замислите - цитираме точно такива, а след това ще ви разкажем какво мислят за тях специалистите по народни вярвания.

1. Смятало се е, че в някои държави брачното ложе не трябва да стои пред огледалото. В противен случай не може да се избегне изневярата.

2. Яденето с една лъжица на съпрузите също не се препоръчва. В противен случай съпругът и съпругата ще са изключително раздразнени един от друг. Избърсването на ръцете едновременно с една кърпа също е нежелателно – може да има кавги.

3. Ако съпругата често слага петна по престилката, без значение дали е заради небрежност или те не са били избегнати, съпругът с течение на времето може да стане комарджия или да започне да злоупотребява с алкохол.

Какво да очаквате от брака в зависимост от месеца на сватбата си

4. Загубата на брачната халка не е препоръчителна. Ако съпругът загуби това най-важно бижу, това означава, че съпругата му изневерява. И обратното.

5. Ако любимият ви моли да му подстрижете косата, по всякакъв възможен начин откажете да го направите. Това ще доведе до факта, че в крайна сметка той ще охладнее към вас.

6. Освен това нашите предци искрено са вярвали: ако искате да видите любовницата на съпруга си, достатъчно е с едното око да погледнете сватбения му пръстен и ще видите образа на раздялата.

7. И тук е интересното: жената не бива да се качва върху съпруга си (нито като ляга в леглото, нито като става от него), за да не привлече седем нещастия върху любимия си. Лесно е да се избегне това: сложете любимия си до стената и спете на ръба.

8. Не хвърляйте вещи из къщата. Всичко в къщата трябва да е подредено, красиво, уютно. В противен случай в разхвърляните вещи се настанява нечиста сила и в семейството започват конфликти. А и просто една разхвърляна къща изглежда небрежно, че рано или късно някой от вас вероятно ще поиска да избяга от нея.

30 от най-прекрасните авторски пожелания за сватба

9. За да може болестта и нещастието да напуснат семейството, не можете да ходите в една и съща пантофка. Не бъдете мързеливи, намерете си втори чехъл. Тук има логика: ако подът в къщата е студен, не е трудно да се простудите.

10. Съпрузите не бива да спят на различни легла, под различни одеяла, това ще доведе до раздор между тях или дори до разрив. Смята се, че дори матракът задължително трябва да е твърд. Ако матракът в леглото се състои от две половини, това внася дисхармония в сексуалния живот на двойката.

11. В брачното легло не бива да спят чужди хора. Това се отразява отрицателно на енергията на спалнята. Гостите е по-добре да се слагат да спят на дивана, но не се допускат в тяхното легло.

12. И основното правило: всичко, което се случва у дома, не може да се прави публично достояние.

Становище на експерти:
Общото правило за съпрузите, които искат да запазят силен брак: обичайте се, уважавайте се, не изневерявайте, не изневерявайте. Всички. Но в някои от народните поверия все пак има здрав разум.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес