Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 подаръка, които не трябва да се дават на новодомци

18 май 2024, 16:14 часа

Когато подарявате подаръци на нови собственици на жилища, е важно да избягвате предмети, които могат да се сметнат за неподходящи, непрактични или дори нещастни. Ето някои подаръци, които по принцип е добре да се избягват:

Остри предмети: Ножове, ножици и други остри предмети традиционно се смятат за лош късмет, тъй като се смята, че те "прекъсват" отношенията.

Прекалено лични предмети: Избягвайте твърде лични или специфични за индивидуалния вкус предмети, като например интимни дрехи или много нишови хобита, освен ако не познавате човека изключително добре.

Домашни любимци: Макар че домашните любимци могат да бъдат прекрасни, те изискват значителен ангажимент. Новите собственици на жилища може да не са готови за тази отговорност в условията на стрес от преместването и установяването.

Любимите подаръци на всяка зодия

Религиозни предмети: Освен ако не сте сигурни в убежденията на получателя, избягвайте религиозни предмети, които може да не съответстват на личната му вяра или на липсата на такава.

Използвани предмети: Предметите втора употреба, дори да са в добро състояние, могат да изглеждат необмислени или неподходящи за празнуването на нов дом.

Големи мебели: Големите мебели могат да се окажат трудни за вграждане в декора и оформлението на новия дом. По-добре е да оставите собствениците на жилища сами да изберат големи мебели, които да подхождат на тяхното пространство.

Силно ароматизирани предмети: Силно ароматизираните свещи, потпури или освежители за въздух може да не бъдат оценени, ако собствениците на жилището имат алергии или просто не харесват аромата.

Какви подаръци трябва и какви НЕ трябва да се подаряват през 2024 година?

Стайни растения: Макар че стайните растения могат да бъдат прекрасен подарък, някои хора може да нямат време, интерес или пръст да се грижат за тях.

Произведения на изкуството и декоративни предмети: Те могат да бъдат много лични и да не отговарят на вкуса или интериора на собственика на дома. Най-добре е да ги избягвате, освен ако не познавате добре предпочитанията им.

Повторно подарени предмети: Избягвайте да подарявате нещо, което е било подарено на вас, тъй като може да се окаже неискрено и необмислено, ако бъде открито.

Вместо това помислете за подаръци, които са практични, внимателни и универсално ценени, като например подаръчни карти за магазини за подобрения в дома, висококачествени кухненски приспособления или бутилка хубаво вино. Този вид подаръци обикновено се приемат добре и са полезни за новите собственици на жилища.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес