Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 нетрадиционни начина за употреба на пастата за зъби

13 септември 2021, 07:50 часа

Пастата за зъби ще поддържа усмивката ви в отлична форма, но също така е доста удобна за почистване в дома. Вижте многото невероятни употреби на паста за зъби.

1. Маркирайте поставяне на пирон или винт

Пастата за зъби може да помогне изключително много, когато окачвате картини или произведения на изкуството в къщата. Можете да поставите малко парче паста за зъби върху закачалката и след това да я притиснете към шаблона, след като е на стената. Отстранете рамката и мястото на пастата за зъби върху шаблона ще маркира поставянето на пирона.

2. Може да премахне миризма от скункс

Тъй като някои пасти за зъби съдържат съставки за премахване на миризмата от устата на хората, се смята, че може да попие миризмата на скунс.

3. Идеално полира фаровете на колата

Знаем, че можете да използвате четка за зъби, за да полирате фаровете си, но добавете и малко паста за зъби, за да премахнете мъглата на фаровете. Една кола има безброй малки пукнатини, нуждаещи се от добро почистване. Можете да поддържате предните и задните си светлини чисти с помощта на четка за зъби и сапунена вода. Освен това, ако фаровете ви са особено замърсени, използвайте паста и четка за зъби, за да премахнете замърсяванията.

4. Лъснете очилата си

Пастата за зъби може да премахне част от замъгляването на очилата, но бъдете нежни, за да не създадете драскотини. Абразивните гранули на пастата за зъби могат да работят за премахване на лекия филм, който покрива очилата.

5. Почистете уплътненията на хладилника

Ако пастата за зъби може да избели зъбите ви, тя трябва да може да озари уплътнението на хладилника ви. А четка за зъби ще ви помогне да почистите петната върху уплътнението.

6. Премахване на драскотини от колата

Абразивните свойства на пастата за зъби осигуряват перфектно бързо фиксиране за премахване на малки драскотини по превозни средства.

7. Закърпване на стена

Вече сте направили две пътувания до магазина за строителни материали, но виждате малка дупка в стената си, която трябва да закърпите и ви е свършил материала. Отидете до банята и вземете тубата с паста за зъби за бърз ремонт.

8. Почистващ препарат за DVD и CD

Ако DVD или CD прескачат, полирайте го с паста за зъби. Пастата за зъби ще помогне да се изгладят драскотините и да се стартира диска

9. Изчистете следите от кафе

Гостите ви трябваше да използват подложка за чаши, но сега на масата ви има петно от кафе. Малко парче паста за зъби може да премахне това петно, точно като петната от кафе по зъбите ви.

10. Почистете душ кабината

Подчертайте външния вид на душ вратите с избелваща паста за зъби. Работете с кръгови движения, за да почистите сапунените остатъци от тези врати.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес