Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трима задържани за убитото от питбул дете

30 януари 2018, 10:09 часа • 1383 прочитания

Трима души са задържани заради трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където питбул прегриза гърлото на 3-годишно момченце, което почина на място.

За срок от 24 часа са задържани лелята, бащата и чичото на починалото, съобщи за "Фокус" говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов. Той обясни, че собственик на кучето е лелята на детето.

"Продължават процесуалните действия до пълното изясняване на трагичния случай, който стана вчера следобед около 15.00 часа в двора на къща, намираща се в пазарджишкото село Мокрище. След подаване на сигнал за случилото се на мястото незабавно са изпратени дежурни екипи на РУ-Пазарджик и Спешна помощ. За съжаление медиците са констатирали смъртта на 3-годишно момченце, което живеело в къщата заедно с баща си и свои роднини. Разследващите установили, че то излязло на двора и там по неустановени до момента причини е било нападнато от вързаното със синджир куче от породата питбул. За случилото се незабавно е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Тялото на детето е транспортирано в отделение Съдебна медицина при МБАЛ - Пазарджик за аутопсия", уточни Стоянов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес