Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма данни за спирачен път при катастрофата, в която загина Милен Цветков

20 април 2020, 08:19 часа • 13881 прочитания

Образувано е досъдебно производство срещу шофьора, който предизвика катастрофа и уби журналиста Милен Цветков. 22-годишният водач е задържан за 24 часа в 4-то Районно полицейско управление в София. Има книжка от 2016 г., шофирал е под въздействието на наркотици, а с него в колата по време на катастрофата е пътувало момиче, съобщи НОВА ТВ.

Все още не е официално ясна самоличността на шофьора, но според слуховете от ПИК, се твърди, че той е син на директорката на Винпром Карнобат.

Припомняме, че вчера около 18:30 ч. водач на джип удря пред него спрял на червен светофар автомобил, в който е Милен Цветков. От пътнотранспортното произшествие (ПТП) ударената кола изхвърчава на 20 метра навътре в кръстовището. Вследствие на удара Милен Цветков е изпаднал в клинична смърт, но е имал пулс. Починал в ръцете на медиците на път за "Пирогов".

Тест за наркотици на 22-годишния шофьор е показал наличие на канабис и амфетамин. Наказанието, което го грози е от 3 г. до 15 г. затвор за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. Водачът е от София има свидетелство за управление на автомобил от 2016 г. и към момента има регистрирано леко нарушение по Закона за движение по пътищата. Първоначалният оглед е установил, че няма спирачен път на мястото на инцидента. По случая има образувано досъдебно производство от Софийска градска прокуратура.

На мястото на инцидента има изградено видеонаблюдение, което се очаква да внесе повече яснота по катастрофата.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес