Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Водоснабдителни услуги на бъдещето“ за 4 милиона жители на Големия Париж

22 април 2024, 12:57 часа • 1277 прочитания

Групата „Веолия“ спечели най-големия договор в Европа на търг за 12-годишно  управление на водите 

„SEDIF“ - ВиК асоциациите за района около Париж (Grand Paris), избра „Веолия“ за управлението на обществената си водоснабдителна услуга от 2025 г. до 2036 г. „Веолия“ Предложението на „Веолия“ отговаря на съвременните предизвикателства и съответства на спецификациите и строгите изисквания на „SEDIF“ в 4 основни области:

  • здравеопазване – с оптимално качество на водата;
  • околна среда – за екологично водоснабдяване с образцово качество;
  • ценообразуване на водата, като се запазва покупателната способност на потребителите;
  • управление - със споделено менажиране между възложител и изпълнител.

В амбициите, определени от „SEDIF“, напълно откриваме нашата цел: да допринасяме за човешкия прогрес, в пълно съответствие с целите за устойчиво развитие на ООН”, каза Естел Бръшляноф, Главен изпълнителен директор на „Веолия“. „Предложихме оферта с изключително качество на услугата за жителите на Парижкия регион, включваща много нововъведения и постижения, с които сме първи в света. Това е и най-конкурентната оферта за клиентите от гледна точка на съотношението качество – цена. Заедно със „SEDIF“, с които споделяме визия и ценности за водоснабдителните услуги на бъдещето, ще променим коренно света на водата. Този договор потвърждава капацитета за иновации на „Веолия“ и експертния опит, който сме готови да приложим в услуга на всички наши клиенти.“

Целта  за коренна промяна на „света на водата“ е поредното признание за усилията на „Веолия“  за  въвеждането на 150-те важни иновации и 10-те от тях, с които „Веолия“ е първа в света. Групата разчита на международния си експертен опит, за да разработи най-доброто решение, адаптирано за конкретните нужди на клиентите, какъвто е и случаят със „SEDIF“.  Договорът предвижда осигуряване на водоснабдителни услуги за 4 милиона  жители в 132 общини в региона на Париж за период от 12 години.

В условията на променящия се климат на планетата, безводието, недостига на свежа питейна вода и засушаванията „Веолия“ е последователна  по отношение на качеството на водата, предоставянето на водоснабдителна услуга на бъдещето, която използва авангардни дигитални технологии и изкуствен интелект, опазва и възобновява водните ресурси.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес