Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

23 април 2024, 19:22 часа

Петната по прозорците могат бързо да развалят впечатлението и за най-добре поддържаната стая. Често намирането на правилното средство за отстраняване на този проблем може да не е толкова лесно, колкото изглежда. С използването на амоняк обаче можете да постигнете безупречна чистота без излишни притеснения.

Защо да използвате амоняк?

На пръв поглед използването на алкохолен разтвор за почистване на прозорци може да изглежда необичайно. Но способността му да изсъхва бързо и да оставя повърхност без петна го прави идеален избор за тези, които ценят времето си и искат да постигнат перфектни резултати. Така правят повечето домакини, които са експерти в почистването.

Какви домашни средства да използвате за почистване на прозорците си?

Прости рецепти за това как да се отървете от ивици по прозорците

Има няколко прости и ефективни рецепти за приготвяне на препарат на базата на амоняк.

Рецепта №1:

1.       Разредете пет капки амоняк в пет литра вода.

2.       Разбъркайте старателно сместа, за да осигурите равномерно разпределение на съставките.

Този състав е идеален за третиране на големи площи като прозорци в дома или офиса. Ефективно премахва мръсотията, без да оставя следи.

Рецепта №2:

1.       Смесете 200 милилитра вода, 200 милилитра глицерин и пет милилитра амоняк.

2.       Сместа се разбърква старателно, докато съставките се разтворят напълно.

Тази опция е по-концентрирана и е подходяща за по-щателно почистване или за третиране на прозорци при условия на висока влажност.

Без ивици и прах – ето каква е тайната на чистите прозорци

Допълнителни ползи от използването на амоняк

В допълнение към безупречната чистота без петна, препаратът на основата на амоняк има допълнителни предимства. Той предпазва пластмасата от пръскане и предотвратява образуването на лед през студения сезон. Това важи особено за прозорци, които са изложени на силни температурни промени.

Повечето домакини отлагат чистенето на прозорците по няколко пъти, тъй като не са сигурни в добрия изход от интервенцията. Оказва се, обаче, че когато разполагаме с правилните препарати и уреди, няма от какво да се притесняваме. Резултатът винаги ще е добър.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес