Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как най-лесно да отстраним лошата миризма от пералнята

12 юни 2024, 19:00 часа

Лошата миризма от пералнята може да бъде доста неприятна и дори да се пренесе на вашите дрехи. Но не се притеснявайте, защото има решение за този проблем. В тази статия ще разгледаме няколко причини за лошата миризма от пералнята и как да се справим с нея, както и как да предотвратим бъдещи проблеми.

Причини за лошата миризма от пералнята

1. Неправилна работа

Ако затворите вратата на пералнята веднага след пране или съхранявате мръсно пране в нея, това може да създаде благоприятна среда за развитие на бактерии и мухъл.

2. Лошо качество или прекомерно количество препарати

Използването на прах или балсам с лошо качество, или добавянето на прекомерно количество може да доведе до утайка по стените на барабана и тръбите, което с времето може да доведе до гниене и неприятна миризма.

Забравете за лошата миризма в пералнята с тези трикове!

3. Запушване на дренажния маркуч или канализацията

Ако мръсната вода не може да изтече напълно от машината, това може да доведе до миризма на плесен и дори до преливане на вода.

Как да почистим пералнята от лоша миризма?

За щастие, можем да се справим с лошата миризма от пералнята с помощта на няколко средства, които вероятно вече имаме у дома.

1. Оцет

Оцетът е отличен почистващ и дезинфекциращ агент. За да почистите пералнята от миризма, излейте 2 чаши оцет в барабана и пуснете най-дългото и горещо пране без пране. След това избършете гумения маншет и тавата за прах с парцал, намокрен в оцет.

пералня

2. Сода за хляб

Содата за хляб неутрализира киселините, омекотява водата, премахва миризми и избелва прането. За да почистите пералнята от миризмата, изсипете 4 супени лъжици сода за хляб в тавата за прах и пуснете пране на висока температура без дрехи.

3. Лимонена киселина

Лимонената киселина е отличен инструмент за отстраняване на миризми и мащаб. Изсипете 1 чаша гранулирана киселина в барабана и пуснете най-горещата настройка без пране.

Как да предотвратим миризмата в пералнята?

За да предотвратим бъдещи проблеми с миризма в пералнята, е важно да се придържаме към няколко прости указания:

9 начина да премахнете от пералнята си лошата миризма

  • Не затваряйте вратата на пералнята веднага след пране, оставете я да изсъхне и да се проветри.
  • Използвайте качествени перилни препарати в правилно количество, и редовно почиствайте чекмеджето за перилен препарат и гумената втулка.

Ако сте се изправили пред проблема с лоша миризма от пералнята, не се притеснявайте. Следвайте тези съвети и вашата пералня ще бъде свежа и чиста отново!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес