Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

24 април 2024, 12:44 часа

Едва ли сте подозирали, че миенето на пода има своите тънкости и от тях зависи успешното изпълнение на задачата. Изглежда, че всичко, което трябва да направите, е да напълните вода, да намокрите мопа и да направите обработката да почистите. По този въпрос обаче не всичко е толкова очевидно. Ако искате да постигнете отлични резултати, има смисъл да намерите няколко съвета.

Подготовка на повърхността

Преди да започнете да миете пода, трябва да се уверите, че няма отпадъци и други предмети. Трябва да почистите шкафовете и под мебелите. Докато повърхността не е подготвена, няма смисъл да използвате пълно почистване.

Блестящ под без следи и ивици - как да го постигнете

Какъв препарат да използвам?

Изборът на правилния перилен препарат е от решаващо значение. Експертите препоръчват използването на меки и екологично чисти препарати, които няма да повреждат подовата повърхност или да оставят ивици по нея. По-добре е да избягвате абразивните препарати, въпреки че те показват добра ефективност.

Водата трябва да е умерена

Излишната вода на пода може да причини вреда или петна.  Важно е да запомните, че при почистване на пода е достатъчно малко количество вода, за да стане влажен, но не и мокър.

3 начина да почистите пода без химия

Правилно движение на мопа

Когато миете пода, е важно да се движите напред-назад или настрани, а не с кръгови движения. Това спомага за равномерно разпределение на измиващия препарат и се появява на ивиците.

Мопът трябва да се изцежда редовно

След всяка употреба трябва да изплакнете мопа старателно, за да отстраните всички остатъци и препарат.

Това ще помогне за предотвратяване на неприятните миризми и ще поддържа мопа в добро състояние за следващото почистване.

Изплакване на пода

След почистване трябва да изплакнете пода с чиста вода, за да отстраните остатъците от почистващ препарат и да предотвратите появата на петна.

Това също ще ви помогне да придадете на пода свеж, чист вид.  Най-интересното е, че много хора отказват да го изплакнат с чиста вода, вярвайки, че няма смисъл, но това не е така.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес