Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 неща, които вбесяват много от шофьорите

12 март 2023, 10:19 часа • 3952 прочитания

Автомобилни експерти съставиха списък от препоръки, които не бива да правите по време на шофиране, за да не ядосване останалите на пътя. Някои от тези действия направа вбесяват останалите и трябва да се избягват задължително.

На първо място е непредвидимото шофиране. Острите завои, неочаквани маневри и шофиране с висока скорост няма да допринесат за доброто настроение на околните водачи на превозно средства. Това е особено вярно при затоплянето на време през пролетта, когато по асфалтираните пътища започват да се появят скритите от леда, снега и водата дупки.

Следва любимото на някои шофьори „висена на гърба“. В този случаи някои водачи буквално се залепват за бронята на движещия се пред тях автомобил и остават там дълго време, което може да извади от равновесие дори хора с много здрави нерви.

На трето място е едно действие, което определено не се харесва на пешеходците, а и на останалите коли в потока на движение, а именно – преминаване с висока скорост през локви. В този случаи минувачът определено ще се нуждае от химическо чистене на дрехите, а шофьорът на друга кола ще трябва да я закара на автомивка.

Едно от нещата, което също много дразни хората зад волана, е влизането на пътник с мокри обувки или дрехи, покрити със свят. И ако пасажерът забрави да ги изтръска, може да чуе някои интересни неща по свой адрес.

В списъка попада и едно действие, което много хора правят от добри намерения. Това е вдигането на чистачките на чужд автомобил, като идеята е те да не замръзнат за стъклото в студеното време. Малцина обаче са наясно, че това води до отслабване на пружините на чистачките и тяхната замяна, което не е безплатно, а при някои модели струва доста пари.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес