Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зачеркнатият суперталант на Левски премина в елитен френски клуб

11 юни 2024, 02:08 часа • 2931 прочитания

Юношата на Левски Стивън Жерард Гаоте осъществи престижен трансфер. Нападателят официално премина в елитния френски футболен клуб Рен. Това е първи професионален договор за родения през 2008 талант, израснал на "Герена".

Талант на Левски ще играе в бивш отбор на Георги Иванов

Поради тази причина "сините" ще получат финансова компенсация от 100 хиляди евро за сделката на Гаоте, който се считаше за сигурен за бившия отбор на Георги Иванов от близо два месеца. "Много съм щастлив, че ще започна ново приключение в Рен. Това е исторически голям клуб от френския шампионат. Благодаря на отбора, на моето семейство и агентите ми", пише футболистът на профила си в Инстаграм под снимка, на която парафира договора с Рен. 

ОЩЕ: Станислав Генчев отряза вратар и постави срок на евентуално ново попълнение

ВАР-ът на Actualno

Кариерата на Стивън Гаоте

Стивън Жерард Гаоте е роден през 2008-а година в София и започва да играе в школата на стадион "Георги Аспарухов". В последните две години той привлече внимание на много специалисти, а също така е редовна част от всички национални отбори на България – до 15, до 16 и до 17 години.

Припомняме, че ръководството на Левски замрази Гаоте. Според информацията нападателят е отказал да подпише договор със столичани и поради тази причина бе изваден от заниманията на първия отбор, мачовете на дублиращия тим, както и двубоите на юношеските формации.

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес