Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

При изключени камери: Внесли огромно количество пиротехника на стадион "Васил Левски"

07 април 2024, 14:23 часа • 2107 прочитания

Полицията откри огромно количество пиротехника на Националния стадион "Васил Левски" в часовете преди голямото дерби между Левски и ЦСКА. Органите на реда обаче не могат да установят кой е внесъл пиротехниката на стадиона, тъй като част от камерите са били изключени.

Полицията събра множество пиротехника преди Левски - ЦСКА

На стадиона са намерени ракети с по 380 изстрела, както и множество бомбички и взривни устройства с дистанционни. Претърсвнето е започнало още в 6:30 часа сутринта. Освен намерената пиротехника, от полицията установяват, че някои камери на стадиона са изключени.

фенове на ЦСКА

Изключени камери на "Васил Левски"

Изключените камери не позволяват на органите на реда да установят как са били внесени въпросните пиротехнически изделия. От МВР признаха, че са изненадани от огромното количество на открити ракети и бомбички.

"От това, което виждаме спокойно може да гледаме заря едно полувреме. Видяхме призивите на клубовете, но виждате колко са съобразили с това нещо", каза главен инспектор Иван Георгиев, който е началник на сектор "Масови мероприятия" към СДВР.

Дербито между Левски и ЦСКА започва в 14:45 часа, а преди това феновете на двата отбора подгряха с традиционните си шествия по улиците на София. Очаква се на трибуните на "Васил Левски" да се съберат над 30 000 зрители.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес