Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Националите ни се обединиха около необходимостта от повече креативност в атака

12 октомври 2024, 22:04 часа • 599 прочитания

Националният ни отбор по футбол не успя да се наложи срещу Люксембург в мача от Лигата на нациите, завършвайки при резултат 0:0. Играчите изразиха разочарование, но и оптимизъм за бъдещето, подчертавайки ключови аспекти от представянето си на терена.

Отзиви на националите ни след равенството с Люксембург 

Централният защитник Живко Атанасов акцентира на качеството на противника, заявявайки: "Люксембург е доста качествен отбор. Теренът помогна за този тип футбол. Като цяло можеше навсякъде по терена да се представим по-добре. Дадохме всичко от себе си и в атака, и в защита. Всички играха активно в защита, за да не допуснем голове. Теренът беше доста труден. Четирите отбора сме равностойни в тази група. Победата срещу Северна Ирландия беше важна, но и равният резултат не е загуба. Не трябва да се правят трагедии и нещо подобно." Той обаче изрази притеснение за наказанията на Алекс Петков и Алекс Колев.

България се цели в първото място 

Вратарят Димитър Митов също се присъедини към настроението на съотборника си в защита. "Не успяхме да им се отблагодарим на феновете с победа. Но в тежки мачове е важно да не губим. Няма как да играеш перфектно всеки път, но момчетата дадоха всичко от себе си. Ако продължаваме да играем така, ще успеем в следващите мачове", категоричен е той.

Димитър Митов

Полузащитникът Филип Кръстев, подобно на Илиан Илиев, акцентира на нуждата от креативност в атаката: "Определено можехме да бъдем по-креативни и да създадем повече положения. Теренът предразполагаше за борбена игра, но трябваше да контролираме повече топката."

Така България се задоволи със само точка от мача срещу Люксембург. Все пак "лъвовете" остават лидери в групата с 5 точки, докато Беларус и Северна Ирландия заемат втората и третата позиция преди началото на срещата помежду им.

Вижте какво каза селекционерът Илиан Илиев след края на срещата.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес