Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гонзо след равенството с Люксембург: Важна точка, но целта остава първото място

12 октомври 2024, 21:41 часа • 816 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов - Гонзо изгледа на живо мача на националния ни отбор по футбол срещу Люксембург, който завърши 0:0. Пред над 14 000 зрители на стадион "Христо Ботев" в Пловдив възпитаниците на Илиан Илиев така и не успяха да стигнат до попадение, но продължиха серията си без загуба под негово ръководство.

Гонзо за целта на националния ни отбор в Лигата на нациите

Така "лъвовете" остават лидери в класирането с 5 точки, докато Беларус и Северна Ирландия заемат втората и третата позиция, но и с мач по-малко. Георги Иванов сподели впечатленията си от мача и посочи главната цел пред отбора ни.

"Има и такива мачове, в които нещата не се получават. Всички дадоха най-доброто от себе си, но не успяхме да победим. Трябва мачове с едно положение или без положение да ги решаваш. Точката обаче също е важна в този момент", сподели той след края на двубоя от Лигата на нациите.

ОЩЕ: Равенство, а се усеща като загуба: България се стресна от футболното джудже Люксембург 

Георги Иванов - Гонзо

По повод това, че твърде много чужденци играят в първенството, той каза: "Разбира се, обмисляме нещата. Имаме пълно доверие на Илиан Илиев за групата и избора на състав. Виждаме, че има прекалено много чужденци, но тези разговори ще ги водим във времето до края на първенството. При всички положения, когато има контузени или наказани, това се отразява, но не може да ни бъде оправдание за лош резултат, защото целта остава да сме първи в групата."

България ще продължи да гони целта си във вторник, когато ще гостува на Северна Ирландия. В първата среща между двата тима на стадион "Христо Ботев" националите ни успяха да грабнат трите точки при успеха с 1:0.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес