Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Истината излезе наяве: Не контузия, а личен избор лиши Франция от услугите на Мбапе

12 октомври 2024, 20:59 часа • 883 прочитания

Суперзвездата на Реал Мадрид Килиан Мбапе отново се оказа в центъра на бурята. Капитанът на Франция беше оставен извън състава на "петлите", след като заради скорошна контузия на бедрото имаше нужда от допълнителна почивка. Той обаче се "възстанови", за да се изправи срещу Лил в Шампионска лига в навечерието на обявяването на състава на Дидие Дешан.

"Контузеният Мбапе си спечели омразата на французите"

Въпреки че се появи за клубния си отбор, Мбапе отсъстваше от състава на Франция, като претекстът беше възстановяване от контузия. Този аргумент обаче загуби кредит на доверие, когато той започна и в последния мач на Реал Мадрид преди международната пауза, срещу Виляреал. Омаловажавайки противоречията, както Дешан, така и президентът на френския футболен съюз Филип Диало разгледаха отсъствието на Мбапе. И двамата настояха, че това е решение, взето след консултация с 25-годишния нападател и с оглед на благосъстоянието на играча.

Макар да изглеждаше, че бурята утихва, тя отново се разрасна, когато в четвъртък вечерта, по същото време, когато "петлите" се изправиха срещу Израел в Лигата на нациите, Мбапе беше заснет да купонясва в Стокхолм, Швеция

Мбапе открито заявил, че иска да играе за Франция само във важните мачове

От Foot Mercato вече предоставиха допълнителни подробности за отсъствието на френската суперзвезда. Според доклада още по време на последната международна пауза през септември той е предупредил, че не желае да участва в настоящите мачове срещу Израел и Белгия. Той е говорил за това открито и хората в състава на Франция са били наясно. 

Foot Mercato допълва, че Мбапе е превърнал спечелването на "Златната топка" през 2025 г. в свой приоритет и за целта иска да се състезава само във "важните" мачове на Франция, за да не получи контузия, която би осуетила тази мечта.

ОЩЕ: "От кухнята": Реномирано испанско издание обяви новия носител на "Златната топка"

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес