Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА няма да спре с "Армията", ще направи по-модерна версия на „Червено знаме“

26 март 2024, 23:01 часа • 4771 прочитания

ЦСКА няма да приключи инфраструктурните си проекти с предстоящата реконструкция на стадион „Българска армия“. Ръководството на столичния гранд планира да изгради чисто нов тренировъчен комплекс в София, който да се ползва за нуждите на детско-юношеската школа и да представлява доста по-модерна версия на „Червено знаме“.

ЦСКА с проект за нова база за ДЮШ

По информация на „Тема Спорт“ мястото вече е набелязано и се водят преговори за придобиването му. "Армейците" желаят да направят няколко терена с нормални размери и изкуствена настилка, както и общежитие за децата, които не са от столицата. Припомняме, че заниманията на голяма част от червената школа се провеждат на игрищата пред стадион „Българска армия“.

ОЩЕ: Поляци се включват в битката за български национал от ЦСКА

ВАР-ът на Actualno

Школата на ЦСКА се премества от Борисовата градина, но временно

Скоро обаче това няма да е възможно, тъй като ще започне подготовка за реконструкция на съоръжението, а подрастващите ще провеждат тренировки на три различни локации в София. Всички тези варианти обаче ще са временни, докато върви работата по изграждането на въпросния нов комплекс. На пространството пред „Армията“ пък вече никога няма да има терени. То ще бъде върнато на парковата среда в Борисовата градина, след като в следващите две години, докато трае реконструкцията, ще е неизползваемо. 

ОЩЕ: Бивш собственик на Левски: Давал съм премии на отбори да вземат точки от ЦСКА

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес