Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Властите в Косово уволниха шефовете на държавния телеком

19 февруари 2020, 22:04 часа • 1313 прочитания

Новото правителство на Косово, начело с премиера Курти, уволни на днешното си заседание Съвета на директорите на публичното дружество Телеком на Косово. Решението беше взето поради лоши резултати и съмнения за злоупотреба с власт, съобщава агенция МИА.

Предложението дойде от министъра на икономиката Розета Хайдари, която подчерта, че държавният телеком е в тежко финансово положение и се нуждае от спешни действия на правителството.

"Публичното предприятие е в затруднено финансово положение и е на ръба на фалита, застрашава обществените услуги и публичната собственост (...) Бизнес планът не е изпълнен. Правителството има основание да смята, че изпълнителните директори са нарушили правомощията си и са допуснали прекомерни разходи за компанията", каза Хайдари.

Предложението на кабинета, което идва от партията на Движението за самоопределяне на премиера Курти, беше гласувано от мнозинството от правителствените членове, въпреки искането на вицепремиера Абдула Фоти, който е от Демократичния алианс на Косово, първо да бъде свикана министерска комисия и след това да се вземе решение за промени в управлението на телекомуникациите.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес