Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Албин Курти е преизбран за лидер на „Самоопределение”

26 септември 2022, 11:05 часа • 1328 прочитания

Лидерът на Движение Самоопределение (Ветвендосие) и настоящ премиер на Косово Албин Курти беше избран за нов четиригодишен мандат начело на управляващата партия.

На проведените вчера вътрешни избори на движението Курти, който беше единствен кандидат, получи 98% от гласовете. Против кандидатурата му за партиен лидер гласуваха 0,89% имащите право на глас, а 0,51% се въздържаха.

За председател на организацията Жени за самоопределение беше избрана настоящият правосъден министър Албулена Хаджиу, която получи 94% подкрепа на съпартийците си. За председател на младежкото движение на партията е избран Бехар Яшари.

През следващите седмици процесът ще продължи с избор на председателства на центровете и ще приключи в края на октомври с избор на председателство на „Самоопределение” на учредителното заседание на Общото събрание.

Курти беше лидер на „Самоопределение” от създаването на организацията през 2005 г. до 2015 г., когато се оттегли и за нов лидер беше избран Висар Имери. През 2018 г. Имери подаде оставка и Курти се върна начело на партията.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес