Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Банкок борят замърсяването със самолети за изкуствен дъжд

15 януари 2019, 12:35 часа • 2032 прочитания

В Тайлант се борят срещу замърсяването на въздуха по интересен начин. В Банкок бяха пуснати самолети за изкуствен дъжд, чиято цел е да разсеят силното замърсяване на въздуха.

"Пилоти и учени съобщиха за положително развитие след разпръскването на първата партида химикали, които би трябвало да активират образуването на дъжд" заяви пред France Press Сурасри Китимонтон, ръководител на Роял Авиейшън Сървиз, отговарящ за самолетите за предизвикване на изкуствен дъжд.

Самолетите за изкуствен дъжд са интересно решение, чиято цел е да разпространят огромни количества химикали в облаците и да предизвикат образуването на ледени кристали, които от своя страна ще доведат до дъжд.

Отделът за контрол на замърсяването се надява, че под действието на химикалите изкуствените дъждове могат да бъдат очаквани днес вечерта или в сряда в столицата, предаде БГНЕС.

Сериозните периоди на замърсяване стават все по-чести в Банкок, особено с увеличаването на превозните средства в града. Постепенно, но сигурно градът се превръща в един от най-претоварените градове на планетата. В момента в града има около 9,8 милиона автомобила, 2,5 от които все още работят с дизелово гориво при население от около 12 милиона.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес