Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Училищен автобус едва се спаси: "Хизбула" атакува Северен Израел (ВИДЕО)

02 юни 2024, 20:09 часа • 7210 прочитания

Напрежението между Израел и ливанската терористична групировка "Хизбула" отново ескалира в неделя сутринта, след като от Ливан беше изстрелян ракетен обстрел към района на залива Хайфа, съобщи Al Jazeera.

Първите ракети от Ливан започнаха да удрят Северен Израел около 8 часа сутринта в неделя, докато деца бяха превозвани с автобуси до училища в градове и общности по граничната зона. Разтърсващи кадри заснеха как учениците търсят прикритие на фона на звуците на сирени за въздушна атака. ОЩЕ: "Хизбула" свали израелски дрон в Ливан (ВИДЕО)

Не се съобщава за жертви в този регион, въпреки че малко след това ракети удариха Голанските възвишения, в района на най-големия еврейски град Кацрин.

Атаките в Газа

Междувременно най-малко седем души са били убити след израелски удар по кола в района на Ал-Завейда в централната част на Ивицата Газа. Жертвите, включително редица ранени, са транспортирани до болница Ал-Акса в Дейр ел-Балах.

Непрекъснатите израелски атаки срещу Газа продължават, убивайки най-малко 60 души през последните 24 часа.

Спасители откриват още 50 тела от бежанския лагер Джабалия дни след края на триседмичната операция на Израел. ОЩЕ: Взривени боеприпаси в склад на "Хамас" са довели до голямата трагедия в Рафах?

Какво става с мира?

Израелски служител съобщи пред американския новинарски канал CBS, че премиерът Бенямин Нетаняху и неговият военен кабинет са одобрили предложението на президента на САЩ Джо Байдън за прекратяване на огъня и очакват отговора на "Хамас". Служителят твърди, че Нетаняху няма да се съгласи на постоянно прекратяване на огъня, без да изпълни военните цели на Израел, включително връщането на всички израелски пленници, задържани в Газа, и „унищожаването“ на Хамас и неговите способности.

На този фон Катар, Египет и Съединените щати призовават "Хамас" и Израел да финализират споразумение, което въплъщава принципите, очертани от президента на САЩ Джо Байдън на 31 май 2024 г. ОЩЕ: Байдън за Близкия изток: Време е тази война да спре

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес