Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нов мистериозен монолит в Австралия указва три локации, сред които... "Тръмп Тауър" (ВИДЕО)

16 декември 2020, 14:11 часа • 6116 прочитания

След САЩ, Великобритания, Испания, Полша и други страни, мистериозните блестящи метални монолити достигнаха и Австралия. Монолит се появи в Аделаида, а след това изчезна безследно. Този път обаче по него имаше гравирани координати на три локации, сред които е и... „Тръмп Тауър“.

На мястото, където беше монолита само преди седмица, сега са останали само три носещи стоманени стълба.

Както и в предишни случаи, произходът на австралийския монолит е неизвестен. Интересно тук е, че върху него бяха гравирани координатите на три различни места. На върха беше координата на „Тръмп Тауър“ в Ню Йорк, а друг водеше до необитаема част на Северните Мариански острови, недалеч от Гуам. Третият координат сочеше към Сфинкса в египетската пустиня.

Това е поредният от поредицата монолити, които се появяват мистериозно и след известно време изчезват по същия начин, в различни части на света, и се превръщат в тема на интензивни дискусии в социалните мрежи.

Последният беше открит в малко селце североизточно от иранската столица Техеран. Това е и единственият друг с гравирани знаци по конструкцията. На металния предмет бяха изписани буквите „N“ и „S“, показващи посоките север и юг.

Наскоро групата художници „Most famous artist“ обяви, че стоят зад монтажа на тези конструкции, като ги предложиха за продажба на цена от 45 000 евро.

Но дори и след това „разпознаване“, монолити все още се появяват.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес